Paraolimpijske igre: Đurić šesti i u bacanju diska, strelci bez finala

Nacionalni sport - Ponedeljak 30.08.2021 - 11:57

Srpski atletičar Nejboša Đurić osvojio je šesto mesto na Paraolimpijskim igrama u bacanju diska, u klasi F5.

FOTO: Profimedia FOTO: Profimedia
Đurić je takmičenje na Paraolimpijskim igrama u Tokiju završio sa dva šesta mesta, pošto je i u bacanju kugle zauzeo istu poziciju.
 
On je nakon tog rezultata dao emotivnu izjavu za RTS izvinjavajući se svima, ali je poručio da će se bolje spremiti za nastup u Parizu 2024. godine.
 
Đurić je disk bacio 39,14 metara i postavio lični rekord, ali to nije bilo dovoljno jer je Klodini dos Santoš Baptista došao do zlata sa 45,59 metara, što je i novi rekord Igara.
 
Srebro je pripalo Jogešu Katunaju iz Indije sa 44.38, a bronzano odličje je osvojio Leonardo Diaz Aldana sa Kube – 43.36.
 
Strelci nisu uspeli da se plasiraju u finale. Laslo Šuranji je završio učešće u disciplini puška 10 metara stojeći, dok su Dragan Ristić i Dejan Jokić ostali bez uspeha u disciplini 10 metara vazdušna puška miks.
 
Laslo Šuranji je zauzeo 12. mesto u kvalifikacijama u disciplini 10 metara stojeći, sa rezultatom 612.6.
 
U disciplini 10 metara vazdušna puška miks, u klasi SH2, Dragan Ristić i Dejan Jokić su takođe ostali bez finala – Ristić je bio 16. sa rezultatom 626.1, dok se Jokić nije ni pojavio na borilištu.
 
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: