Partizan dužan državi 17 miliona evra, Zvezda osam?!

Nacionalni sport - Utorak 09.04.2013 - 17:49

Sasvim neočekivano, dva najveća srpska kluba bi mogla da se nađu u velikom problemu.

zvezda-partizan zvezda-partizan

 Policija već nekoliko nedelja proverava poslovanja Partizana, Crvene zvezde, OFK Beograda, Vojvodine i mnogih drugih klubova, a inspektori smatraju da su sportski klubovi, otkako je uveden porez na dodatnu vrednost (od 1. januara 2005. godine), morali da plaćaju PDV na transfere u inostranstvo.

Klubovi, međutim, tvrde suprotno, jer su transferi zavođeni kao "uvoz roba i usluga", a prema zakonima na takvu vrstu prometa se ne plaća PDV ukoliko je sedište primaoca u inostranstvu, piše list "Sport".

Na stranu klubova stao je FSS, pa će na današnjem sastanku u Poreskoj upravi uz predstavnike klubova biti i Zoran Laković, generalni sekretar srpskog saveza.

Ukoliko ne dođe do dogovora između države i klubova, svi sportski kolektivi koji su prodavali igrače u inostranstvu biće u problemima. U najvećem Partizan, čija je poreska osnovica 95 miliona evra, što znači da je PDV oko 17 miliona. Zvezda bi morala da plati osam, OFK Beograd sedam miliona...

U problemu su i KK, VK i RK Partizan, KK FMP kao i OK Crvena zvezda.

Alo

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: