Partizan lako savladao Budućnost

Nacionalni sport - Nedelja 20.01.2013 - 11:42

Košarkaši Partizana pobedili su hali Pionir ekipu Budućnosti rezultatom 63:50, u 18. kolu regionalne ABA lige.

Partizan lako savladao Budućnost Partizan lako savladao Budućnost

’Crno-beli’ su tako zabeležili 12 pobedu u ovom takmičenju, dok je podgoričanima ovo osmi poraz.

Partizan je i dalje treći na tabeli, ali je sada izjednačio skor sa Crvenom zvezdom Telekom, koja je u Laktašima poražena od Igokee.

Budućnost je prednost imala samo u prvih nekoliko minuta meča, ali je Partizan nakon toga preuzeo inicijativu, pa su 'crno-beli' u jednom trenutku imali 20 poena prednosti.

Najzapaženiji u pobedničkom timu bio je oporavljeni kapiten Vladimir Lučić sa 12 poena, a jedan manje postigao je Dru Gordon.

Jedini košarkaš sa dvocifrenim učinkom kod Budućnosti bio je Aleksa Popović sa 16 poena.

Tekstualni prenos meča možete pratiti na našem sajtu.

Na prve poene na meču čekalo se do drugog minuta, kada je Vitkovac doveo Budućnost u vođstvo, da bi Popović udvostručio tu prednost. Ipak, predvođeni Milosavljevićem, ‘crno-beli’ su brzo preokrenuli i do šestog minuta poveli sa 10:8. U narednih nekoliko napada mreže su mirovale, Gordić konačno pogodio, a potom Musli odveo Partizan na plus šest, a niz je nastavio Milosavljević sa slobodnih bacanja za 16:8.

Niz šampiona Srbije prekinuo je Ivanović minut pre kraja četvrtine, kada je pogodio jedno od dva slobodna bacanja, ali Lučić već u sledećem napadu doneo Partizanu prednost od devet poena. U nastavku, ‘crno-beli’ su nastavili u istom ritmu i samo su povećavali razliku, koja je u 13. minutu bila plus 12 (24:12). Partizan tu nije stao, raspoloženi su bili i Bertans, Lovernj i Bogdanović i vrlo brzo su prednost povećali na 16 razlike (30:14). ‘Crno-beli’ su bez ikakvih problema održavali vođstvo do odmora, a dvojkom Bertansa u poslednjim trenucima na pauzu su otišli sa 38:21.

Musli, Gordon i Bertans, omogućili su Partizanu 20 poena prednosti na početku treće četvrtine, ali nakon toga usledila je kriza u napadu. Skoro pet minuta nije postignut koš, pa su se Podgoričani približili na 12 poena. Ovu seriju Budućnosti prekida Gordon, pa je treća četvrtina završena rezultatom 49:35.

Partizan je mirno ušao u poslednju četvrtinu, dosta promašaja bilo je na obe strane, ali to odgovara ’crno-belima’ koji održavaju prednost između 13 i 15 poena. Sjajnim alej-upom Gordon je probudio navijače dva i po minuta pre kraja.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: