Partizan pao posle "+16"!

Nacionalni sport - Ponedeljak 09.12.2013 - 00:12

Košarkaši Partizana poraženi su od Solnoka sa 76:71 (14:27, 15:16, 22:12, 25:16) u 11. kolu ABA lige.

Ekipa Partizana, foto Blic Ekipa Partizana, foto Blic

Utakmica je u prvom poluvremena izgledala kao lakši trening crno-belih, koji su imali i +16, ali je Solnok uspeo da preokrene i prekine niz od četiri poraza u regionalnom takmičenju, iskoristivši paničenje u igri tima Duška Vujoševića.

Za prva četiri minuta, domaćini su imali samo jednu trojku, a Partizan je preko Milutinova, Milosavljevića i Bogdanovića lako poveo sa 9:3. Tražili su domaćini tajm-aut, a zatim je Milutinov posle faula pogodio jedno slobodno bacanje. Nakon nekoliko promašaja, Voren i Lorant su vratili Solnok u igru trojkama.

Veliki problem domaćinima predstavljala je igra Kinsija, a Milosavljević je doneo timu Duška Vujoševića dvocifrenu prednost. Potpuno je bio nadigran Solnok, koji je gubio lopte uz raspucavanje šutevima iza linije 6,75, a upravo je sa te distance Bogdanović postigao dve trojke za velikih 27:14 pred kraj prve četvrtine.

Ništa se zatim nije promenilo u odnosu snaga i pristupu igri - domaćini su ponovo gubili lopte, otvarale su se kontre Partizanu, pa je posle lakih poena Bogdanovića i Kinsija tražen novi tajm-aut.

Veću minutažu dobio je i Boris Dalo, iskoristio je sa dva poena i dve asistencije uz ukradenu loptu, a predvođen sve boljim Bogdanovićem, Partizan je otišao i na "+16". Na kraju prvog poluvremena, Bogdanović je ubacio 17 poena (4/6 za tri), a domaćini su čak 11 puta izgubili loptu, što je efektno kažnjavano.

Uspeo je domaći tim da uzvrati tek posle pauze, a kada su Voren i Keler počeli da pogađaju, Vujošević je bio primoran da uzme tajm-aut, nakon kog je Vojvoda trojkom smanjio na "-6". Crno-beli su posle rutinske igre ušli u fazu paničenja, što je iskoristio Voren da istopi dodatno istopi prednost gostiju, pa su crno-beli u odlučujući period igre ušli sa samo četiri poena prednosti.

Kinsiju je onda već u prvom napadu lopta pobegla u aut, zatim je i promašio šut, pa ga je Vujošević poslao na klupu, vrativši Bogdanovića na teren. Rakić i Lorant su promašili  i tri od četiri slobodna bacanja, pa nije bilo preokreta, koji je usledio u samoj završnici.

Nikako nije uspevao beogradski tim da izađe iz kontraritma, na parket se vratio i Kinsi, ali je izblokiran u pokušaju da poentira ulaskom u reket. Usledila je i tehnička klupi "crno-belih", a Solnok je preokrenuo trojkom Loranta. Agoniju potpuno šokiranih crno-belih nastavio je Bogdanović promašajima sa linije penala, a jedno je samo pogodio Musli za poen zaostatka.

Trojka Vorena za "+4" je izazvala oduševljenje na tribinama, a Bogdanović je zatim promašio jedno slobodno bacanje, ali su sa linije penala domaćini bili precizni kad je bilo najvažnije, pa je beogradskoj ekipi onemogućeno da spreči poraz.

Junak pobede bio je Voren sa 20 poena uz sedam asistencija, a Vojvoda i Lorant su dodali po 15. U Partizanu, Bogdan Bogdanović je ubacio 25 poena uz četiri asistencije. Kinsi je imao 11 poena uz četiri ukradene lopte i osam skokova, a Milosavljević je još bio "dvocifren" sa 12 poena.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: