Partizanovi defanzivci spremni za evropsku premijeru: Moramo da opravdamo ulogu favorita

Nacionalni sport - Utorak 20.07.2021 - 12:32

Crno-beli ne znaju mnogo o rivalu, ali ističu da ga shvataju veoma ozbiljno

FOTO: FK Partizan FOTO: FK Partizan
Rutinska pobeda nad Proleterom (4:0) u prvom kolu Superlige Srbije predstavljala je iz perspektive Partizana idealnu uvertiru u internacionalnu premijeru zakazanu za četvrtak od 21 čas protiv DAC Dunajske Strede, a uoči susreta u Humskoj sa slovačkim predstavnikom važnost koju ima prvi korak u kvalifikacijama za Ligu konferencije istakli su štoper Siniša Saničanin i levi bek Slobodan Urošević.
 
Novajlija crno-belih pred prvi međunarodni duel u novoj sredini istakao je značaj domaćeg terena i publike uprkos činjenici da će na tribinama moći da se nađe najviše 12.894 gledalaca.
 
"O Dunajskoj Stredi znamo da su mlada i kvalitetna ekipa i da, naravno, treba da ih shvatimo maksimalno ozbiljno. Takođe, ulazimo u utakmicu kao favoriti i to moramo i da opravdamo, da budemo maksimalno fokusirani i disciplinovani, kako bismo došli do što pozitivnijeg rezultata. Igramo kod kuće, pred našim navijačima, koji će nam svakako biti dodatni vetar u leđa i pomoći nam da dođemo do pobede", izjavio je Saničanin, a prenosi Mozzart sport.
 
Značaj povratka gledalaca na stadione istakao je i Saničaninov kolega iz poslednje linije koji deluje uz levu aut-liniju.
 
"Dugo nismo igrali pred publikom i, iskreno, sa te strane, jedva čekamo da izađemo na teren. Videli ste koliko nas je ta energija nosila. Biće, naravno, teška utakmica, jer se o protivniku ne zna mnogo. Mlada su ekipa, nepredvidiva i stoga moramo biti maksimalno oprezni, ali i igrati našu igru. Raduje nas i što će na 'dečjoj tribini' biti brojni mališani i to je još jedan od motiva da damo sve od sebe, da ugođaj bude potpun", rekao je Urošević.
 
Revanš susret između Partizana i slovačkog predstavnika zakazan je za 29. jul, a bolji iz dvomeča odmeriće snage u trećem kolu kvalifikacija sa uspešnijim iz duela Sočija i Kešle.
Mozzart sport, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: