Partizanu titula, Zvezdi kazne

Nacionalni sport - Sreda 08.05.2013 - 18:54

Košarkaški savez Srbije registrovao je službenim rezultatom finale Heba juniorske lige Srbije u korist Partizana, a Crvenoj zvezdi izrekao oštre kazne.

Partizanu titula, Zvezdi kazne Partizanu titula, Zvezdi kazne

Finale završnog turnira, koji je igran u Čačku, prekinuto je u 13. minutu posle tuče na terenu, pri vođstvu Partizana sa 23:22.

Indicent je počeo kada je košarkaš Partizana Vasilije Pušica grubo faulirao Petra Skoknića iz Zvezde. Potom su se umešali Nikola Milutinov sa jedne i Marko Tejić sa druge strane, a potom i ostali članovi ekipa. Sudije su potom saopštile treneru ’crveno-belih’ Slobodanu Klupi da će do kraja utakmice morati da igra sa četvoricom igrača, na šta on nije pristao. Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević je dodelio medalje igračima Partizana, a Zvezda je potom uputila žalbu, koja nije uvažena, zvanično je objavljeno u utorak.

„Finalna utakmica HEBA JSL KK Crvena zvezda Telekom – KK Partizan mt:s se registruje službenim rezultatom 20:0 u korist ekipe KK Partizan mt:s, jer je ekipa KK Crvena zvezda Telekom samovoljno napustila teren pre završetka utakmice, nakon poziva prvog sudije da se utakmice nastavi, shodno članu 52 Propuzicija Juniorske i Kadetske lige Srbije“, stoji u saopštenju Košarkaškog saveza Srbije.

U izveštaju delegata stoji sledeće:

„Nа utаkmici Crvena zvezda Telekom – Partizan mt:s u 3. minutu drugog periodа došlo je do nesportske greške igrаčа Pušicа V. (Pаrtizаn mts) nаd igrаčem Skoknić P. (Crvenа Zvezdа Telekom). U tom trenutku došlo je do koškаnjа igrаčа Milutinov N. (Pаrtizаn mts) i Tejić M. (Crvenа Zvezdа Telekom), а nаkon togа se desilа tučа u kojoj su učestvovаli igrаči Đorđević M., Pušicа V., Milutinov N. i Andrić M. (Pаrtizаn mts), Skoknić P., Jovаnović V., Kаplаnović Đ., i Tejić M. (Crvenа Zvezdа Telekom). U tom trenutku nа teren ulаzi 6 igrаčа zаmenikа Gudurić M., Rаkićević N., Nikolić S., Stаnojević N., Dobrić P., Peković R., trener Klipа S., pomoćni trener Glišić A., kondicioni trener Ćušić M., službeni predstаvnik Sаrić M. i jednа osobа kojа nije bilа nа zvаničnom spisku službenih licа nаknаdno identifikovаn kаo Prvulj N. Nаkon sudijske аdministrаcije odlukа - isključenje 6 zаmenikа sа klupe koji su ušli u teren, trener KK Crvenа Zvezdа Telekom Klipа S. je povukаo ekipu sа terenа u svlаčionicu. Zаmenici kаo i službenа licа sа klupe KK Pаrtizаn mts su stаjаlа pored klupe i nisu ušlа u teren. Prvi sudijа je u više nаvrаtа preko delegаtа insistirаo dа ekipа KK Crvenа Zvezdа Telekom nаstаvi utаkmicu jer su imаli 5 igrаčа nа rаspolаgаnju. Sudije su sve vreme ostаle nа terenu i čekаle ekipu KK Crvenа Zvezdа Telekom dа izаđu nа teren i nаstаve utаkmicu, tаko dа je prvi sudijа komunikаciju sа KK Crvenа Zvezdа Telekom imаo isključivo preko delegаtа. Nаkon čekаnjа od 30 minutа i odbijаnjа trenerа Klipа S. dа izаđu nа teren i nаstаve, prvi sudijа je odsvirаo krаj utаkmice. KK Crvenа Zvezdа Telekom je potpisom kаpitenа nаjаvilа žаlbu nа utаkmicu i u roku od 20 minutа u pisаnoj formi dostаvilа tekst žаlbe delegаtu utаkmice“.

Komesar je žalbu Zvezde odbio kao neosnovanu, a takođe je istakao da je ona „izjavljena od neovlašćenog lica“. Takođe, naglašava se da se najavljena žalba po završetku utakmice odnosi na odluku delegata, koji na toj utakmici nije doneo nikakvu odluku. U najavi žalbe se ističe da su službena lica prekršila materijalna pravila.

Košarkaški klub Crvena zvezda je odlukom komesara kažnjena sa 59.000 dinara. Trener Zvezde Slobodan Klupa kažnjen je sa 35.400 dinara, uz suspenziju na četiri utakmice. Istu suspenziju dobio je i M. Sarić, službeni predstavnik ’crveno-belih0, kao i novčanom kaznom od 23.600.

Tejić i Pušica su kažnjeni zabranom nastupa na četiri utakmice. Tejić je dobio i novčanu kaznu od 70.800 dinara, a Pušica od 59.000, dok će Milutinov morati da plati 35.400 dinara. Iz redova Crvene zvezde, Skoknić, Jovanović i Kaplanović će morati da plate po 23.600 dinara, a Nikolić, Stanojević, Dobrić i Peković po 11.800. Po 23.600 dinara moraće da plate i igrači Partizana Đorđević i Andrić.

Komesar takmičenja je, takođe, podneo prijavu Disciplinskom sudu KSS protiv Zvezdinog igrača Prvulja, dok je deletat utakmice Prodanović kažnjen vremenskom zabranom vršenja dužnosti u trajanju od šest meseci, što je upravo tom igraču dozvolio da sedi na klupi iako nije bio u protokolu.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: