Petković: Izvinjavam se svima, osim trojici

Nacionalni sport - Četvrtak 28.02.2013 - 12:02

"Oni znaju ko su", kaže temperamentni fudbaler Crvene zvezde Nikola Petković koji tvrdi da srednji prst nije pokazao celoj zapadnoj tribini već onima koji su mu psovali porodicu od početka utakmice sa Javorom.

Koliko atmosfera, primenljiva defanzivna igra Javora i divan gol gostiju, "prvenac" Vukana Savićevića i gol-ulazak s klupe Luke Milunovića, utakmicu Crvena zvezda - Javor u sredu uveče obeležio je i nesportski porez jednog od iskusnijih u crveno-belom Nikole Petkovića.

Njemu je svakako pripao "negativan utisak" večeri.

Jutro posle pokazivanja srednjeg prsta u pravcu navijača na zapadnoj tribini, Petković se posle razgovora sa trenerom Aleksandrom Jankovićem oglasio putem zvaničnog portala kluba.

Preuzeo je odgovornost za neodgovornost, ali istkao da se "obratio" samo grupici od trojice navijača, ne celoj tribini.

"Tokom čitavog drugog poluvremena trojica navijača su me vređala", rekao je Petković za zvanični portal kluba.

"Nemam ništa protiv zvižduka, štaviše i treba da zvižde kad igramo loše, ali njihovo vređanje nije bilo vezano za moju igru, već porodicu. Psovali su mi sve po redu, i nisam mogao da se suzdržim. Ističem da nisam ni u kom slučaju gestikulirao prema celoj tribini, već isključivo prema toj trojici koji su mi vređali porodicu. Oni vrlo dobro znaju ko su".

Povratnik u crveno-bele smatra još da nije dobro i korisno mladim igračima zviždati za vreme utakmice.

"Ne razumem ko može u 30. minutu da zviždi momku koji ima 18 ili 19 godina. Kao stariji, psihički to mogu da podnesem, ali pitanje je da li klinci mogu. Prvi sam za to, da ukoliko izgubimo na kraju utakmice, da treba da nam se zviždi 15 minuta, da mi neko od navijača udari šamar ne bih se naljutio", obrazložio je Petković (26).

"Ali, tokom meča treba da imamo podršku. Izvinjavam se svim navijačima koji su pomislili da se moje gestikuliranje odnosi na njih. To nije tačno, u pitanju su samo tri osobe", konstatovao je Beograđanin i jedan od najiskusnijih u timu, koji je zimus treći put u karijeri došao u Crvenu zvezdu.

Za kraj, Petković se zahvalio navijačima koji su ispunili tribine i bodrenjem pomogli i njemu i saigračima da zabeleže prolećni prvenac.

Mondo

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: