Pobeda Partizana za Top 16 nadu

Nacionalni sport - Petak 06.12.2013 - 10:06

Košarkaši Partizana savladali su Budiveljnik rezultatom 76:59 u osmom kolu Evrolige pred oko 15.000 gledalaca u Kombank Areni i tako ostali u trci za Top 16.

Pobeda Partizana nad Budiveljnikom Pobeda Partizana nad Budiveljnikom

Najefikasniji u domaćem timu bio je Žofri Lovernj sa 18 poena i osam skokova, Bogdan Bogdanović je dodao 15 uz deset asistencija, a Dragan Milosavljević 14.

Na drugoj strani jedini dvocifreni bili su Darijus Lavrinovič, ubacio je 11 poena i Dainijus Šalenga sa istim brojem koševa. Partizan sada ima dve pobede i šest poraza, dok Budiveljnik ima skor 1-7.

U ostalim mečevima grupe A u petak se sastaju CSKA i Fenerbahče, te Nanter i Barselona, dok drugi srpski predstavnik, Crvena zvezda Telekom gostuje Panatinaikosu, u Atini.

Budiveljnik je u Areni zaigrao bez pomoći povređenog kapitena Artura Drozdova, dok ukrajinski tim očekuje dobru partiju od najsvežijeg pojačanja, DeKuana Kuka.

Pola sata pre početka meča Arena nije bila ni blizu popunjenog kapaciteta, sektori iza koševa su bili prazni, kao i gornji deo, dok najviše simpatizera "crno-belih" ima na jugu i severu, na oba nivoa.

Domaći tim je od starta utakmice pokazao želju da stigne do druge pobede u ovosezonskom izdanju Evrolige, a na startu se najveća borba vodila pod koševima. Nikola Milutinov i Darijuš Lavrinovič su bili glavni akteri, mladi centar Partizana je imao nekoliko ofanzivnih skokova, dok je Ukrajinac ubacio sedam poena u prvom kvartalu.

U nastavku velika serija Partizana, Bogdanović i Milosavljević su predvodili ekipu, dok je Lovernj bio sjajan pod oba koša. Izabranici Duška Vujoševića u tom periodu stigli su do prve dvocifrene prednosti, a na veliki odmor se otišlo sa rezultatom 42:27.

Drugo poluvreme u potpunosti je proteklo u znaku "crno-belih" kapiten Milosavljević je vezao dve trojke, a svoj prvi šut izvan linije 6,75 gosti su pogodili tek na sredini trećeg dela.

Poslednji kvartal obeležila su fantastična zakucavanja Milosavljevića, Daloa i Kinzija, nakon čega su domaći u laganom ritmu priveli meč kraju.

Partizan je potpuno "nadskočio" Budiveljnik (44:27 u skokovima), a imao je i dvostruko više asistencija (18:9), dok su gosti za tri šutirali čak 23 puta i pogodili samo dve.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: