Počinje nova sezona u Super ligi - Zvezda dočekuje Radnički Niš, Partizan u Ivanjici

Nacionalni sport - Petak 08.07.2022 - 11:51

Nova sezona u fudbalskoj Super ligi Srbije počinje danas utakmicom između Vožodovca i Novog Pazara, dok će Crvena zvezda i Partizan takmičenje započeti protiv niškog Radničkog, odnosno Javora.

Foto:FSS Foto:FSS
Nova sezona u fudbalskoj Super ligi Srbije počinje danas utakmicom između Vožodovca i Novog Pazara, dok će Crvena zvezda i Partizan takmičenje započeti protiv niškog Radničkog, odnosno Javora.
 
Sezone u Super ligi, ali i u drugim evropskim ligama ovog leta počinju ranije zbog Svetskog prvenstva u Kataru. Mundijal će se održati od 21. novembra do 18. decembra, zbog čega će takmičenje u srpskom prvenstvu biti prekinuto posle odigranog 19. kola - 13. novembra, a sezona će biti nastavljena 4. februara. 
 
Posle regularnog dela i 30 kola, ekipe će igrati još sedam utakmica - prvoplasiranih osam igraće u plej-ofu, a ekipe plasirane od devetog do 16. mesta igraće u plej-autu.
 
U slučaju da na kraju prvenstva dve ekipe budu izjednačene po broju bodova, bolje plasirana će biti ona koja je imala više bodova posle 30 kola u Super ligi. Iz lige će ispasti pretposlednja i poslednjeplasirana ekipa, dok će klubovi koji na tabeli zauzmu 13. i 14. mesto, igrati u baražu za opstanak protiv klubova koji u Prvoj ligi Srbije zauzmu treće i četvrto mesto. Dva prvoplasirana iz Prve lige ući će direktno u Super ligu Srbije naredne sezone. 
 
U novoj sezoni, koja šampionu donosi direktan plasman u Ligu šampiona, verovatno će ponovo glavnu reč voditi "večiti" rivali koje su na kraju prošle sezone delila samo dva boda.
 
Crvena zvezda je vezala pet titula u nizu i želeće da nastavi tu dominaciju, dok će crno-beli predvođeni novim trenerom Ilijom Stolicom pokušati da prekinu niz "večitog" rivala.
 
Za razliku od prošle sezone, u društvu najboljih timova nema Metalca i Proletera iz Novog Sada, a njihovo mesto zauzeli su Javor iz Ivanjice i ekipa Mladosti GAT iz Novog Sada.
 
Novu sezonu danas od 20.00 otvaraju fudbaleri Voždovca i Novog Pazara u Beogradu, dok su u subotu na programu tri utakmice, takođe od 20.00.
 
Čukarički će dočekati TSC, Mladost ekipu subotičkog Spartaka, dok će Partizan gostovati Javoru u Ivanjici.
 
U nedelju će se takođe odigrati tri utakmice, sve od 20.00 - Zvezda će dočekati Radnički iz Niša, Radnik će ugostiti Mladost GAT, a Vojvodina ekipu Napretka.
 
Prvo kolo nove sezone domaćeg šampiona završava se u ponedeljak kada će Kolubara od 20.00 dočekati Radnički 1923.
 
OK Radio,Beta

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: