Potopljena Australija, Srbija u nedelju ZA ZLATO

Nacionalni sport - Subota 22.06.2019 - 16:27

Vaterpolisti Srbije slavili su u polufinalu Svetske lige u Beogradu (16:11) i u finalu će se boriti za novo najsjajnije odličje. Rival pobednik meča Španija - Hrvatska

Finale pred domaćom publikom u Beogradu Finale pred domaćom publikom u Beogradu
Vaterpolisti Srbije boriće se za titulu Svetske lige pred domaćom publikom u Beogradu.
 
"Delfini" su drugi put na turniru savladali Australijance:
 
SRBIJA - AUSTRALIJA 16:11 (6:2, 3:2, 2:3, 5:4)
 
Izabranici selektora Dejana Savića maksimalno ozbiljno su shvatili duel protiv Australije, nakon teškog meča u prvom kolu koji su dobili rezultatom 12:8, a naročito pošto su rivali u četvrtfinalu nadigrali favorizovanu Mađarsku (16:15).
 
Od starta su krenuli uraganski, odmah napravili razliku (6:2) koju su uspeli i da povećaju u nastavku meča (11:5). Ipak, Australijanci su nakon što im je "ušla voda u uši" uspeli da konsoliduju redove i rezultatski se približe (na “minus dva” u finišu 11:13), ali je Srbija na svaki atak rivala dobro odgovorila i nije dozvolila da je ozbiljnije ugroze.
 
Najefikasniji u redovima Srbije bio je Filip Filipović sa pet golova, koji je proglašen i najkorisnijim igračem meča (MVP).
 
Srbija će se za novi trofej Svetske lige i plasman na Olimpijske igre boriti sa pobednikom drugog polufinala u kojem se sastaju Španija i Hrvatska. Taj duel na programu je kasnije popodne.
 
SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 1, Rašović 1, Ranđelović, Ćuk, D. Pijetlović 2, Vico 2, Aleksić, Jakšić 1, Filipović 5, Prlainović 3, S. Mitrović 1, B. Mitrović.
 
AUSTRALIJA: Denerli, Kembel 2, Dž. Ford, Kejs 3, Pauer, Lahlan, Roač 1, Janger 2, E. Ford 1, Put 1, Hauden, Edvards 1, Hrisantos.
 
UŽIVO
 
ČETVRTA ČETVRTINA 5:4
 
Australija je krenula veoma agresivno i polako je topila prednost, ali nijedno trenutka nije ozbiljnije ugrozila Srbiju. Tri minuta pre kraja meča preko Kejsa stigla je na samo "minus dva" (11:13), ali su srpski vaterpolisti sa tri vezana gola (Filipović, Jakšić, Rašović) odbili napad i mirno priveli meč kraju.
 
TREĆA ČETVRTINA 2:3
 
Australija je dobila treću četvrtinu, i to pošto je u finaišu uspela da zabeleži dva vezana gola. Prethodno su Stefan Mitrović i  Prlainović dva puta pogodili za Srbiju.
 
DRUGA ČETVRTINA - 3:2
 
Srbija nije bila efikasna kao u prvom kvartalu, ali je zadržala visoku prednost. Malo teže je pronalazila način da se približi golu Australije, a nije imala ni sreće jer je dva puta pogodila okvir gola. Ipak, u finišu deonice sa dva gola su izabranici Dejana Savića pobegli na visokih pet razlike. Najpre je Filipović iskoristio igrača više, a onda je Vico izveo majstoriju, pogodivši okrenut leđima golu.
 
Strelac u drugoj četvrtini za Srbiju je bio i Prlainović, dok su za Australiju pogodili Kejs i Janger.
 
PRVA ČETVRTINA - 6:2
 
Vaterpolisti Srbije maksimalno ozbiljno su počeli meč protiv Australije u polufinalu Svetske lige. "Delfini" su zatvorili sve prilaze svom golu, dok su na drugoj strani napunili mrežu rivala. U prvom delu igre imali su potpunu kontrolu u bazenu i zasluženo vode 6:2.
 
Strelci za Srbiju su bili dva puta Filipović, dok su se Mandić, Vico i Duško Pijetlović, kao i Andrija Prlainović sa peterca po jedanput upisali u listu strelaca.
 
Na drugoj strani Australija je postigla prvi pogodak dva i po minuta pre završetka prvog kvartala preko Kembela, a potom je pogodio i Edvards.
Mondo, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: