Potrajaće: Meč Partizana i Mačve još nije registrovan?

Nacionalni sport - Petak 21.12.2018 - 11:53

Situacija oko utakmice 21. kola Superlige između Partizana i Mačve koja je završena rezultatom 0:0, a na koju su crno-beli uložili žalbu, baš se komplikuje.

Partizanu ostaje nada FK Partizan Partizanu ostaje nada FK Partizan
Kako prenosi "Žurnal", sporni meč još nije zvanično ni regostrovan i neizvesnost oko toga šta će na kraju biti, mogla bi da potraje do sredine januara.
 
Partizan se u ponedeljak žalio, crno-beli su zahtevali da im se odgovori u roku od 48 sati, mada je direktor Superlige Vladimir Bulatović poručio da je rok za odgovor osam dana.
 
Partizan je zapretio istupanjem iz lige ukoliko ne budu zadovoljni odgovorom na žalbu, ali ono što je interesantno je da je direktor lige Vladimir Bulatović iskoristio mogućnost koju mu dozvoljava pravilnik o takmičenju da ne registruje utakmicu između Partizana i Mačve iako se taj deo posla rutinski obavlja u roku od 48 sati od završetka meča. 
 
To praktično znači da za Partizan još ima nade da bi njihov zahtev o ponavljanju utakmice mogao biti ispunjen, ali sve će to zavisiti od odluke direktora lige. 
 
Član 87 propozicija o takmičenju kaže da "ako na utakmicu nije uložena žalba, a ne postoje uslovi za registraciju po službenoj dužnosti sa 3:0 (par-forfe), utakmica se registruje postojećim rezultatom. Odigrane utakmice registruje direktor lige, najkasnije u roku od 30 dana od njihovog odigravanja". 
 
Partizan se u ovom slučaju žalio, crno-beli tvrde da se igralo u neregularnim uslovima te zahtevaju ponavljanje. 
 
Jedan od članova pravilnika konstatuje i da "u slučaju da se na neku utakmicu uloži žalba, rok za registraciju se produžava do donošenja odluke po žalbi, odnosno do njenog izvšenja. Jednom registrovana utakmica ne može biti poništena od strane direktora lige, ako je ta odluka postala pravosnažna ili je u drugom stepenu doneta odluka koja je konačna, izuzev po postupku po članu 67. do 71. Pravilnika o fudbalskim takmičenjima". 
 
Faktički, Bulatović može da čeka sa registracijom do 14. januara. Ukoliko se izjasni negativno po žalbi Partizana, vrlo je verovatno da će se čelnici kluba iz Humske obratiti drugostepenom organu, Komisiji za žalbe FS Srbije. Barem tako je najavio potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić. 
 
Tek ukoliko i tu ne bude kako Partizan želi, Upravni odbor bi mogao doneti odluku o napuštanju Superlige. 
 
Dakle više je opcija, mogućnost ponavljanja utakmice i dalje postoji, a akteri cele priče moraju da se naoružaju strpljenjem, jer će po svemu sudeći, pravna igranka potrajati.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: