Pre 30 godina ZVEZDA godina postala šampion sveta VIDEO

Nacionalni sport - Sreda 08.12.2021 - 13:15

Prošlo je tačno 30 godina od kada je Crvena zvezda postala šampion sveta.

FOTO: FK Crvena zvezda FOTO: FK Crvena zvezda
Tog 8. decembra 1991. godine je Zvezda savladala Kolo Kolo sa 3:0 i tako osvojila trofej na Interkontinentalnom kupu, podseća nova.rs.
 
Šest meseci ranije je Zvezda postala šampion Evrope nakon što je bolje izvela jedanaesterce protiv Olimpika iz Marseja u velikom finalu u Bariju (5:3).
 
Tim je na Nacionalnom stadionu u Tokiju sa klupe predvodio Vladica Popović, a najmlađi na tom susretu Vladimir Jugović odigrao je sjajno.
 
Postigao je golove u 19. i 58. minutu, a pobedu je golom zaokružio Darko Pančev u 72. minutu.
 
Crvena zvezda je nastupila u sledećem sastavu: Milojević, Radinović, Vasilijević, Jugović, Belodedić, Najdoski, Stošić, Ratković, Pančev, Savićević, Mihajlović.
 
Zvezda je igrala sa igračem manje u drugom delu igre jer je isključen Savićević, a klub su i pre ovog takmičenja napustili Robert Prosinečki, Stevan Stojanović, Slobodan Marović, Refik Šabanadžović i Dragiša Binić.
 
Istorijski uspeh ostvarili su: Zvonko Milojević, Duško Radinović, Goran Vasilijević, Vladimir Jugović, Miodrag Belodedić, Ilija Najdoski, Milorad Ratković, Vlada Stošić, Darko Pančev, Dejan Savićević i Siniša Mihajlović.
 
Do pre nekoliko godina je ovo bilo nezvanično takmičejne, ali je FIFA donela odluku da se Zvezdi pripiše svetska titula.
 

nova.rs/OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: