Pređena prva prepreka na US Openu: Novak siguran na startu protiv mladog Danca

Nacionalni sport - Sreda 01.09.2021 - 11:18

Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Ju-Es opena pošto je pobedio Holgera Runea sa 6:1, 6:7(5), 6:2, 6:1.

Nole, trostruki osvajač US Opena FOTO: EPA Nole, trostruki osvajač US Opena FOTO: EPA
Talentovani 18-godišnjak nije mogao da privede meč kraju onako kako je želeo. Razlog je veliki problem sa grčevima koji se javio krajem trećeg seta i od tada nije mogao normalno da se kreće.
 
Najbolji teniser sveta pokazao je još jednom da je veliki šampion i uspešno je počeo pohod na 21. grend slem titulu. Imao je srpski as preko puta mreže nadahnutog rivala koji je želeo da se dokaže pred punim "Artur Eš" stadionom.
 
Nole je furiozno počeo meč, dobio je prvi set ubedljivo sa 6:1 za svega 26 minuta i delovalo je da će ovaj duel brzo biti gotov, ali Danac je sjajan bio u drugom delu meča i pokazao zašto ga mnogi u budućnosti vide u vrhu svetskog tenisa.
 
Pokazao je Rune zašto je osvojio juniorski Rolan Garos 2019. godine. Odigrao je odličan set i zasluženo dobio taj-brejk tog dela susreta.
 
Đoković je poveo sa 4:1 u trećem setu i od tada kreću problemi za Danca. Meč je od tog momenta izgubio epitet takmičarski, pošto Holger nije mogao normalno da se kreće i imao je velikih problema. To ga je omelo da do kraja pruži jak otpor svetskom broju jedan, što bi mu sigurno mnogo značilo.
 
Trostruki osvajač Ju-Es opena u drugom kolu igraće protiv Holanđanina Talona Grikspura koji je iznenadio Nemca Jana-Lenarda Štrufa sa 3:2.
OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: