Predsednik ABA: Još nema plana da li će liga biti završena

Nacionalni sport - Ponedeljak 30.03.2020 - 12:45

Predsednik ABA lige Domagoj Čavlović rekao je danas da postoje ideje o nastavku regionalnog košarkaškog takmičenja, ali da se još ne zna njegova budućnost.

"Primarno je zdravlje i ljudski životi“
„Imamo neke ideje oko lige, ali ništa konkretno jer, jednostavno, nije moguće predvideti koliko dugo će trajati ova situacija, pa samim tim ne možemo da planiramo da li će se liga završiti ili se proglasiti gotovom. Pratimo situaciju kako bismo doneli najbolje moguće rešenje. Primarno je zdravlje i ljudski životi“, rekao je Čavlović za televiziju Arena.
 
ABA liga je zbog pandemije korona virusa prekinuta kolo pre kraja regularnog dela takmičenja.
 
„Suočavamo se sa mnogo nepoznanica. Sve stoji. Nakon same suspenzije takmičenja, većina klubova je igrače pustila kućama, stranci su napustili zemlje. Granice su zatvorene, samim tim dolazi u pitanje nastavak takmičenja“, kazao je Čavlović.
 
On je naveo da čelnici ABA „veoma pomno“ prate događanja vezana za pandemiju, da su u redovnom kontaktu sa svim klubovima i da „oni razmišljaju na isti način“, kao i da regionalno takmičenje prati i ostale lige.
 
Po njegovim rečima, ABA je među prvima reagovala „veoma odgovorno“ i na vreme zaustavila takmičenje.
 
„Situacija sa ABA ligom je jednaka situaciji sa kompletnim sportom u svetu. Virus COVID19 nas je sve paralisao i nije moguće uopšte razmišljati o takmičenjima, a tek ih organizovati“, rekao je predsednik ABA lige.
 
Čavlović je naveo da veruje da će svi posle ove situacije postati još jači.
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: