Predsednik Sudijske komisije FSS-a nije za VAR

Nacionalni sport - Četvrtak 21.02.2019 - 12:41

Na sednici Skupštine Zajednice Super lige donešena je odluka da se uvede VAR tehnologija. Kada?

Ali je u potpunosti za uvođenje gol tehnologije FOTO: AFP Ali je u potpunosti za uvođenje gol tehnologije FOTO: AFP
U Staroj Pazovi se pre dva dana održala sednica Skupštine Zajednice Super lige, izglasana je revolucionarna promena pošto je odlučeno da se uvede VAR tehnologija u srpski fudbal.
 
Jedino pitanje koje je ostalo jeste - kada će biti uveden?
 
U razgovoru za "Žurnal" predsednik Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije Zoran Petrović je istakao da nije za uvođenje VAR tehnologije iz nekoliko razloga.
 
"Uvođenje VAR-a je svetski trend. Tehnološke mogućnosti su takve da se taj sistem sve češće koristi u fudbalu. Isti talas slede i manje zemlje. Iako je zbog toga igra možda interesantnija, nisam oduševljen VAR-om". rekao je Petrović koji je istakao i da sudije postaju robovi VAR tehnologije.
 
Ipak, on je u potpunosti za uvođenje gol tehnologije koja je daleko jeftinija.
 
"S druge strane, sa obe ruke sam za uvođenje gol tehnologije. Najvažnije je znati sa sigurnošću da li je lopta prešla gol-liniju, ofsajdi, penali i ostalo su manje bitni", rekao je on za "Žurnal".
Sportski žurnal, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: