Prvo ATP polufinale za Kecmanovića!

Nacionalni sport - Četvrtak 27.06.2019 - 13:12

Miomir Kecmanović pobedio je Viktora Troickog sa 6:3, 6:4 u srpskom derbiju u četvrtfinalu turnira iz Serije 250 u Antaliji.

Kecmanović savladao Troickog FOTO: Getty Images Kecmanović savladao Troickog FOTO: Getty Images
Prvo je 19-godišnjak došao do brejk lopti, pri vođstvu 2:1 imao je 15-40, ali se Troicki izvukao odličnim servisom i još jednim hrabrim napadom. Potom je Viktor pri rezultatu 3:3 došao do brejk lopte posle duple greške Kecmanovića, usledila je duga razmena u kojoj je Troicki poslao loptu u aut bekhend paralelom.
 
U osmom gemu Troicki je uzvratio uslugu i napravio duplu grešku za brejk šansu Kecmanovića, ali mlađi teniser koristi šansu dobrim riternom. Nedugo zatim Viktor se iznervirao, posle je zakomplikovao gem, ali je Kecmanović ipak osvojio prvi set.
 
U drugom gemu drugog seta Miomir je preciznim servisima spasao dve vezane brejk lopte, a do ključnog brejka Kecmanović je došao u petom gemu. Pomogao mu je i Troicki duplim greškama, kao i lošim udarcem na brejk lopti – 3:2.
 
Do kraja je Miomir rutinski priveo meč kraju i došao do prvog ATP polufinala u karijeri.
 
Za plasman u finale Kecmanović će se boriti sa boljim iz okršaja branioca titule Damira Džumhura i Australijanca Džordana Tompsona, uz direktni prenos na Sport klubu. 
 
I Troicki i te kako može da bude zadovoljan nastupom u Turskoj, dobio je po dva meča u kvalifikacijama i glavnom žreb, pa ga čeka skok od 27 mesta na 166. poziciju na ATP listi.
 
N1 info, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: