Radonjić pred majstoricu: Jedino kvalitet u oba smera garantuje rezultat, period stabilne igre da bude duži

Nacionalni sport - Četvrtak 27.05.2021 - 13:06

"Nema mnogo toga da se kaže, peta i odlučujuća u seriji i odlučujuća za trofej. Očekujem od cele ekipe da damo svoj maksimum, da izađemo na teren i dobijemo", dodao je kapiten Lazić

FOTO: YouTube Euroleague Basketball Screenshot FOTO: YouTube Euroleague Basketball Screenshot
Cela finalna serija Jadranske lige staje u jednu utakmicu. Četiri tesne, neizvesne utakmice na kraju dolazi samo kao predigra za majstoricu gde će Crvena zvezda pokušati da nastavi tradiciju i ponovo odbrani svoj teren kako bi overila petu titulu šampiona regionalnog takmičenja (petak, 20.30).
 
Dejan Radonjić kaže da će na kraju možda od presudnog značaja biti izboreno prvo mesto u ligaškom delu Jadranske lige, piše Mozzart Sport.
 
"Posle četiri meča između Zvezde i Budućnost čekamo završetak ABA lige. I mi i Budućnost smo uspeli da dobijemo mečeve na svom parketu i dovedemo seriju do još jednog duela koji će odlučivati o tituli. Kao što sam rekao posle Podgorice, na nama je da odbranimo svoj teren i na taj način dođemo do trofeja. Uspeli smo da obezbedimo prednost domaćeg terena, što nam daje mogućnost da pred našim navijačima dođemo to titlue", rekao je Radonjić.
 
rofejni stručnjak ističe da Crvena zvezda može da napravi iskorak u odnosu na dosadašnje okršaje.
 
"Jako smo svesni činjenice da igramo protiv kvalitetnog protivnika i da nas čeka težak zadatak. Mečevi su bili dobri, interesantni, za gledanje takođe vrlo interesantni. Bilo je perioda igre u kojima smo bili dobri, ima i prostora da popravimo neke stvari. U petak biće važno da napravimo iskorake u odnosu na prethodne mečeve, koncentracija biće jako bitna. Mišljenja sam da možemo da odreagujemo dobro", kaže Radonjić i dodaje:
 
"Budućnost ima kvalitet i značajno je da odreagujemo dobro. Imaju kvalitet na svim pozicijama, biće zadatak za nas da iskontrolišemo njihove dobre igrače, dobro šutiraju i prodiru. Protiv ekipe sa tako dobrim igračima, nije jednostavno. Od Ivanovića i Kobsa, Tu su igrači na drugim pozicijama koji igraju više pozicijama. Edžam, Popović, Danilo Nikolić kao dobar šuter, nemamo situaciju kao u drugom duelu, Luka Mitrović ponajbolje partije je pokazivao sada na kraju u dresu Budućnosti, visokih igrača imaju dovoljno da mogu da nose meč. Jasno je da je potrebno da igramo dobro, da radimo neke stvari bolje, taj interval dobre i stabilne igre da bude dovoljno dugačak da bismo kontrolisali susret".
Mozzart sport, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: