Rukometaši veruju da će pregrmeti pakao u Zadru protiv Hrvatske

Nacionalni sport - Nedelja 14.04.2019 - 13:36

Peruničić: Očekujem naboj sa tribina, ali i to je odrastanje tima

Ne prete, ali i ne ističu belu zastavu FOTO: Free Images Ne prete, ali i ne ističu belu zastavu FOTO: Free Images
Ne prete, ali i ne ističu belu zastavu. Rukometaši se ne plaše pakla u zadarskoj areni "Krešimir Ćosić", veruju da večeras (20.30) u četvrtom kolu kvalifikacione grupe 2 za EP 2020. mogu da iznenade Hrvate. "Orlovi" u revanšu domaćinu prepuštaju ulogu favorita, ali veruju da čvrstom i agresivnom odbranom mogu do podviga.
 
- Nismo se busali u prsa ni u Beogradu, ni u Zadru. Hrvatska je uvek veliki favorit. To je realnost. Pokušaćemo da iz svega izvučemo najbolje kolektivno i individualno iz sebe, da igrači shvate da im malo treba da dođu do nivoa kako bi na velikim utakmicama bili konkurentniji. Očekujem tešku utakmicu, očekujem naboj sa tribina, ali i to je odrastanje - ističe selektor Nenad Peruničić.
 
Kormilar Srbije naglašava da su igrači u Beogradu nadmašili sebe:
 
- Nisu imali oscilacije, bili su fokusirani na poštovanje lopte. Uvek želim pobedu, ali s obzirom da igramo sa Hrvatskom, i remi je velika stvar. Držaćemo se našeg puta, želimo svima da pokažemo zube, igramo sportski, viteški. Očekujemo veliki pritisak sa tribina, ali nas to ne sme da interesuje na terenu.
 
Strateg "orlova" za duel sa Hrvatima ne računa na Radivojevića i Vujića.
 
- Bogdan je bio u opticaju za prvi meč. Uradio je veliki posao s obzirom na težinu povrede skočnog zgloba. Stefan, na psihološkom planu nije baš za ovakve utakmice. Hteo sam da ga poštedim bilo kakvih tenzija, da mora nešto. Zato sam odlučio da ne putuje - objašnjava Peruničić.
 
U snažnu odbranu uzdaju se svi naši rukometaši:
 
- Od samog početka potenciramo na dobroj odbrani, jer iz nje idu kontre ili polukontre. U Beogradu smo bili stegnuti u prenosu lopte iz odbrane. Jasno se videlo da nismo bili rastrčani. Nismo imali brzinu, bez obzira na rezultat, kočili smo i to moramo popraviti.
 
Miljan Pušica se nada da će "orlovi" da ponove dobru partiju iz "Štark arene".
 
- Biće velika razlika u odnosu na Beograd. Sada će Hrvati imati iza sebe punu arenua. Nemamo čega da se plašimo. Moramo da igramo kao kod kuće, da ponovimo dobru odbranu. Uspeli smo da sprečimo njihove napadače da postignu veliki broj golova. Uz napredak u napadu mogli bismo da im pariramo sve vreme.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: