Rukometašice sanjaju medalju na SP

Nacionalni sport - Utorak 19.03.2013 - 11:08

Ovo je početak priprema za prvenstvo sveta, gde nam je cilj da se okitimo odličjem - poručio je selektor ženskog tima Srbije Saša Bošković

Boškovićeve „lavice” ponovo grizu. Članice ženske reprezentacije Srbije okupile su se juče u Beogradu, odakle su se uputile ka Kragujevcu, gde će da se pripremaju do nedelje. U tom periodu Srpkinje će dva puta da odmere snage sa selekcijom Makedonije. Prvi put u četvrtak, 21. marta u 18.30, a drugi dva dana kasnije, u subotu od 14 časova.

- Ponovo smo se okupili posle tri meseca, sa željom da nastavimo tamo gde smo stali u decembru prošle godine. Ostaje nam da na svetskoj smotri potvrdimo kvalitet, koji smo pokazali na Evropskom prvenstvu. Ovo je početak priprema za SP, a naš cilj je - medalja. Devojke koje su sada tu će još jednom da pokažu koliko vole Srbiju i koliko vole da igraju za nju - kaže Saša Bošković.

Još jednom se selektor nadovezao na EP.

TRIO STIŽE DANAS
Nisu sve devojke bile juče na „prozivci” u hotelu „Srbija”. Neke su se uputile pravo u Kragujevac, neke je trebalo da dođu sinoć, neke danas...
- S obzirom na to da su imale utakmice u nedelju Katarina Tomašević i Katarina Krpež, kao i Andrea Lekić su dolazak „odložile” za utorak (danas).
Šta je sa Cvijićevom i Živkovićevom?
- Prvobitno mi je rečeno da dolaze do 11 u „Srbiju”. Međutim, izgleda ih sekretar reprezentacije Nenad Antić nije dobro razumeo. One sleću u 18.30, a ne u 6.30. Čekamo da nam se pridruže večeras u Kragujevcu - pričao je Bošković.

- Rekao sam pre početka prvenstva Evrope da nije jedino merilo uspeha da budeš najbolji, već i ono što će da se dešava u januaru. Desilo se to da je mnogo devojčica krenulo na rukomet. To raduje. Rekao sam sto puta, imam najbolje devojke na svetu. Ne zato što su naše, nego su stvarno najbolje. Nisu Lekićeva i Damnjanovićeva slučajno bile u idealnom timu. Ne znam zašto se tu nisu našle i Tomaševićka, ali i Ognjenovićeva. Rezultat iz decembra je podstrek za budućnost. Ono što smo uradili pre tri meseca niko nije očekivao od nas, a sada svi očekujete više od polufinala. Imamo cilj i na nama je da savladamo svaku prepreku koja nam se nađe na putu do postolja. Za većinu selekcija na EŠ smo bili iznenađenje, ali sada nas dobro poznaju.

U sastavu je nekoliko novih (starih) devojaka.

- Devojke koje su se oporavile od povrede imaće priliku da igraju više, da se uklope. Zadovoljan sam formom reprezentativki, sve igraju odlično, ali su i istrošene. Na Njaradiju je da ih u ovih nekoliko dana oporavi - zaključuje Bošković.

Jedna od devojaka koja je posle duže pauze zbog povrede odsustvovala iz nacionalnog tima je Maja Luković.

- Mnogo sam srećna i drago mi je što sam ponovo u reprezentaciji. Super se osećam. Oporavila sam se od povrede. Utakmice sa Makedonkama su dobra priprema za ono što nas čeka. Verujem da možemo do medalje na Svetskom prvenstvu i svi težimo ka tome - jasno je desno krilo crvenih gracija.

Član idealne sedmorke EP 2012. bila je Sanja Damnjanović.

- Lepa sećanja me vežu za prvenstvo Evrope, ali i žal što nismo osvojile bronzu. Ko zna zašto je to dobro... Ono što sledi u ovih par dana, odnosno utakmice sa Makedonkama i jak turnir koji nas čeka u maju, gde ćemo da se sastanemo sa Danskom i Švedskom, dobra su priprema za događaj godine, svetsku smotru. Svaka utakmica nam znači. Sve misli su usmerene ka decembru i Beogradu. Nemamo kvalifikacije, pa imamo više vremena da se uigravamo i da radimo na taktici - smatra Sanja Damnjanović.

Na pripremama u Kragujevcu biće: Katarina Tomašević, Jovana Risović, Ana Kačarević, Svetlana Ognjenović, Jelena Nišavić, Jovana Bartošić, Katarina Krpež, Ivana Milošević, Maja Luković, Slađana Pop-Lazić, Dragana Cvijić, Marija Lojpur, Sanja Damnjanović, Biljana Filipović, Jelena Erić, Jovana Stoiljković, Andrea Lekić, Kristina Liščević, Marina Dmitrović, Jelena Popović, Ivana Filipović i Jelena Živković.

Večernje novosti

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: