Samardžiski potpisao za Zvezdu

Nacionalni sport - Petak 25.01.2013 - 23:19

U jeku sezone košarkaši Crvene zvezde Telekom dobili su veliko pojačanje na mestu centra u vidu reprezentativca Makedonije Predraga Samardžiskog, saznaje MONDO.

Predrag Samardžiski (foto:MN Press) Predrag Samardžiski (foto:MN Press)

 

U jeku sezone, Crvena zezda Telekom dovela je veliko pojačanje u vidu centra makedonske reprezentacije Predraga Samardžiskog koji je u petak raskinuo ugovor sa Lijetuvos Ritasom i potpisao za tim sa Malog Kalemegdana do kraja sezone, saznaje MONDO.
 
Samardžiski će momentalno biti licenciran i za ABA ligu i za Evrokup, gde Crvena zvezda posle tri utakmice u Last 16 fazi ima pobedu nad Ulmom i poraze od Galatasaraja i Uniksa. U ABA ligi, crveno-beli su posle 18 od 26 utakmica na drugom mestu, sa tri pobede manje od Igkoee.
 
Samardžiski je ove sezone nastupao za tim iz Viljnusa 25 puta, 20 puta bio je starter, igrao je prosečno 15,3 minuta i beležio 5,7 poena po meču, 3,5 skokova i 0,6 asistencija. 
 
Pre Lijetuvosa, u koji je došao na leto 2011. godine, 26-godišnji Makedonac nastupao je jednu sezonu u turskom Olinu. On je od 2005. do 2010. godine igrao za FMP Železnik, a pre toga je jednu sezonu nosio dres Partizana (2004-05).
 
Posle povlačenja Pera Antića iz reprezentacije Makedonije, Samardžiski je dobio ulogu kapitena. Na Evrobasketu 2011, na kojem su Makedonci osvojili neočekivano četvrto mesto, Samardžiski je beležio prosečno 5,8 poena.
 
mondo

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: