Saša Pavlović u Partizanu?

Nacionalni sport - Ponedeljak 03.02.2014 - 09:27

Saša Pavlović, posle deset sezona u NBA ligi, zaigraće najverovatnije za beogradski Partizan NIS, potvrđeno je iz više nezvaničnih izvora.

Saša Pavlović Saša Pavlović

Pavlović je pojačanje koje su 'crno-beli' pokušavali da pronađu poslednjih deset dana, a dogovara se saradnja do kraja sezone.

Tridesetogodišnji Baranin visok je 201cm, težak 107 kilograma, igra na pozicijama dva i tri. Pavlović je igrao za podgoričku Budućnost, draftovan je 2003. godine a u NBA ligi bio je član Jute, Klivlenda, Minesote, Dalasa, Nju Orleansa, Bostona i Portlanda.

Za deset sezona 'upisao' je ukupno 619 utakmica a prošle sezone igrao je 39 mečeva za Portland Trejlblejzerse.

U NBA je prosečno beležio 4,9 poena uz 1,8 skokova u regularnom delu, a 4,6 poena i 1,6 skokova u plej-of delu sezone.

Bio je saigrač LeBronu Džejmsu u Kavsima sa kojima je igrao finale NBA lige 2008. godine. Sledeće je stigao do finala konferencije, nakon čega je bio deo trejda za Šekila O'Nila.

Bio je reprezentativac Srbije i Crne Gore, ali nikad nije igrao ni za jednu od zemalja nakon osamostaljenja.

-Ljudi me uvek pitaju da li sam Srbin ili Crnogorac. To je ista stvar. Svake godine menjaju ime, ali to je ista stvar. Ja sam Srbin- rekao je Pavlović u intervjuu za NBA.com 2009. godine.

Pavlović je prethodnih sezona često gledao utakmice Partizana u Pioniru.

 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: