Skot: Nikoga ne izbegavamo

Nacionalni sport - Četvrtak 21.03.2013 - 12:20

Nikakve kalkulacije ne dolaze u obzir. Zašto bismo to radili kada imamo odličan tim - objašnjava Zvezdin Amerikanac pred poslednji meč uoči fajnal fora.

Crvena zvezda može da bira rivala u polufinalu Fajnal fora ABA lige. U „opciji” su Radnički, Partizan i Budućnost. Kalukalcije kažu da ako beogradki klub i treći put ove sezone savlada tim Miroslava Nikolića i ako crno-beli pobede Solnok, u polufinalu ćemo gledati duel večitih rivala. Ali, ako crveno-beli budu poraženi u subotu u „Jezeru”, akteri meča koji će odlučivati o finalisti biće isti kao i glavni junaci meča koji je zakazan za ovu subotu. Obezbeđeno drugo mesto garantuje timu Vlade Vukoičića da će u polufinalu odmeriti snage sa Radničkim, ako Budućnost bude poslednji učesnik Fajnal fora, na Partizan.

Niko, ali baš niko, u redovima crveno-belih nema dilemu - u subotnjem meču u Kragujevcu neće biti bilo kakvih popusta.

Ovu konstataciju potvrđuje i Majkl Skot. Treći put u karijeri Amerikanac će igrati protiv kluba čije je boje branio tokom prošle sezone. Krilo se potpuno oporavilo od povrede leđa, odigrao je dobar meč protiv Budućnosti i jasno i glasno poručuje svima - nikakvih kalulacija neće biti.

- Prvi put sam igrao protiv Radničkog na našem terenu u Beogradu, u prvom međusobnom duelu u ABA ligi. Tada sam bio malo nervozan i čudno sam se osećao. Nadam se da ću u subotnji duel ući sa više samopouzdanja ne razmišljajući o prošlosti. Trudiću se da odigram najbolje što mogu.

Pobeda donosi verovatan duel sa Partizanom u polufinalu ABA lige, poraz sigurni okršaj sa Radničkim u Laktašima. Da li razmišljate da bi bilo bolje da izbegnete večitog rivala?

- Ne! Ne, nikako! Nikoga ne izbegavamo, sigurni smo u sebe, imamo odličan tim i protiv koga god budemo igrali trudićemo se da odigramo najbolje. Da ponovim, ne izbegavamo nikoga, igramo košarku i te kalkulacije ne dolaze u obzir.

Uskoro startuje Superliga. Znate koliko Zvezda čeka na titulu prvaka Srbije?

- Znam, to nam je krajnji cilj i želimo da donesemo trofej klubu. Upoznat sam sa istorijom i znam da Zvezda dugo čeka na titulu prvaka države, ja sam uzbuđen što imam priliku da ispišem novu stranicu istorije Zvezde i pomognem u osvajanju trofeja - objašnjava Majk Skot.
 

Večernje novosti

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: