SL: Partizan u laganom ritmu do 4-0

Nacionalni sport - Četvrtak 11.04.2013 - 20:40

Košarkaši Partizana pobedili su Slobodu u Užicu sa 83:62 u četvrtom kolu Superlige Srbija i tako su zadržali maksimalni učinak, dok Sloboda ima skor 1-3.

SL: Partizan u laganom ritmu do 4-0 SL: Partizan u laganom ritmu do 4-0

Crno-beli su prvu dvocifrenu prednost stekli početkom drugog perioda i ona je rasla do +32 sredinom poslednje četvrtine.

Najefikasniji na meču bio je Davis Bertans sa 23 poena (8-12 iz igre), Vesterman i Bogdanović upisali su po 11 poena, a Lovernj i Musli po 10. Jedini ’dvocifren’ kod domaćih bio je Anđić sa 19 poena.

Pomoćni trener Partizana Velimir Gašić, koji je menjao suspendovanog Vujoševića, ravnomerno je rasporedio minute i odmorio je glavne igrače – najmanje je igrao Đekić (5 min), a najviše Bertans (27).

Tekstualni prenos meča:

Marko Čakarević, koji je protiv Vojvodine posle duže vremena dobio nešto veću minutažu, meč sa Slobodom počeo je u startnoj petorci.

Krilni košarkaš postigao je četiri od prvih devet poena Partizana, a posle koša Muslija gosti su poveli sa 11:6. Crno-beli su imali vođstvo, iako su očajno šutirali penale (4-13 u prvih devet minuta), pošto Sloboda nikako nije uspevala da nađe put do koša Partizana.

Jedini raspoložen kod domaćih bio je Anđiđ, koji je dao osam poena u prvoj deonici. Ipak, posle trojke Bertansa i bacanja Milosavljevića Partizan je posle deset minuta vodio 20:12.

Bertans je fantastično počeo drugi period – za tri minuta ubacio je devet poena i Partizan je poveo sa 30:13. Crno-beli su igrali u laganom ritmu i bez većeg naprezanja čuvali su prednost, a adrenalin u publici podiglo je jedino lepo zakucavanja Lovernja za vođstvo gostiju 32:17.

Do kraja poluvremena Partizan je čuvao dvocifrenu prednost, a pri kraju je dodatno pojačao gas i poveo sa 20 poena razlike. Ipak, Ljubojević je pogodio trojku, pa je posle 20 minuta igre rezultat glasio 42:25.

U igru je ušao i Branislav Đekić, a Partizan je nastavio sa sigurnom igrom, uz istaknute role Vestermana i Bogdanovića. Bertans je i dalje bio raspoložen u šutu, a u trećoj četvrtini prednost je porasla za još pet poena i crno-beli su vodili 63:41.

Na šest minuta do kraja u igru je ušao i mladi Andrić, tako da su svi košarkaši Partizana dobili šansu. Posle poena Gordića Partizan je stvorio i 32 poena viška (75:43), što je bio i najveći suficit na utakmici.

Crno-beli su se do kraja opustili i Sloboda je uspela da smanji zaostatak za konačnih 83:62.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: