SL: Šta se dešava u slučaju novog odlaganja?

Nacionalni sport - Nedelja 16.12.2018 - 12:30

Klubovi su u obavezi da urade sve što mogu kako bi tereni bili spremni za igru. Konačnu odluku o (ne)igranju donose delegat i sudija, a evo šta se dešava ako dođe do novog odlaganja.

Situacija nije ništa bolja nego juče FOTO: FK Radnik Situacija nije ništa bolja nego juče FOTO: FK Radnik
Pet utakmica 21. kola Super lige Srbije koje su bile zakazane za subotu odložene su zbog vremenskih uslova, odnosno zbog snega koji je padao tokom većeg dela dana.
 
Svi mečevi zakazani za subotu odloženi su za 24 sata, pa bi tako danas trebalo da bude odigrano šest utakmica, pošto je po prvobitnom rasporedu derbi između Napretka i Radničkog bio zakazan za nedelju.
 
Situacija nije ništa bolja nego juče, sneg je padao u većini zemlje tokom noći, ali treba sačekati izveštaje sa lica mesta nakon čega će se znati da li postoje uslovi da se igra.
 
Direktor Super lige Srbije Vladimir Bulatović objasnio je kakva je procedura ukoliko ne bude bilo uslova za odigravanje utakmica.
 
"Svi klubovi se ponašaju danas, isto kao i juče, a sudije će na licu mesta, odlučiti ima li uslova za igru ili ne. Ukoliko ne bude moglo da se igra, imamo mogućnost da utakmice odložimo za prolećni deo sezone, jer ovo nije završetak preliminarnog takmičenja, odnosno 30. kolo, već se radi o završetku kalendarske godine", objasnio je Bulatović, a prenosi "Žurnal".
 
To znači da će utakmice koje ne budu mogle da se odigraju danas biti odložene za drugi deo sezone, a znamo da koga bi takva odluka najviše pogodila.
 
U Humskoj je u petak igrano u uslovima koji su bili daleko od regularnih, ali o tome je više reči bilo tokom jučerašnjeg dana. Fudbalski klub Partizan zatražio je da duel sa Mačvom bude ponovljen, jer bi u suprotnom klupsko rukovodstvo moglo da razmotri mogućnost istupanja iz Super lige.
sportske.net, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: