Španija dozvolila sportistima sa Kosmeta himnu i zastavu

Nacionalni sport - Četvrtak 15.11.2018 - 12:55

Španija, koja ne priznaje nezavisnost Kosova, nedavno nije dozvolila kosovskim karatistima da se na prvenstvu sveta u Madridu takmiče sa zastavom i himnom, nego pod simbolima Svetske federacije

Olimpijske igre logo Olimpijske igre logo
Španija je dozvolila kosovskim sportistima da ubuduće na svetskim takmičenjima koja se održavaju u toj zemlji koriste simbole, zastavu i himnu, navodi se u zajedničkoj izjavi Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) i Nacionalnog olimpijskog komiteta Španije (NOK).
 
Kako se navodi u saopštenju na sajtu MOK-a ova odluka garantuje kosovskim sportistima takmičenje pod istim uslovima kao i ostalim sportistim iz 206 nacionalnih olimpijskih komiteta.
 
Španija, koja ne priznaje nezavisnost Kosova, nedavno nije dozvolila kosovskim karatistima da se na prvenstvu sveta u Madridu takmiče sa zastavom i himnom, nego pod simbolima Svetske federacije.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: