Sport: Zvezda tera 15 igrača

Nacionalni sport - Nedelja 09.12.2012 - 13:26

Sportski direktor Crvene zvezde Zoran Stojadinović i trener Aleksandar Janković na radnom sastanku će u ponedeljak skratiti spisak igrača na koje računaju.

Aleksandar Janković Aleksandar Janković

Prema saznanjima „Sporta, umesto dosadašnjih 40 fudbalera, koje plaćaju, ’crveno-beli’ će imati maksimum 25 profesionalaca.

To je ujedno prvi korak u cilju finansijske štednje u redovima Zvezde, pa će svi za koje se proceni da u bliskoj budućnosti neće moći da budu u užoj konkurenciji za prvi tim dobiti odrešene ruke.

Stojadinović i Janković će odluke doneti uz konsultaciju sa Draganom Džajićem, jedinim kandidatom za predsednika kluba, koji će posle izbora najviše biti posvećen poslovima vezanim za sportska pitanja.

„Posle tromesečnog rada sa kompletnim pogonom imam pravi uvid u kvalitet ekipe, a neke stvari su se već iskristalisale. Ostaje da napravimo zajednički dogovor u interesu Crvene zvezde kako bismo pokušali da na proleće stignemo Partizan“, rekao je Janković.

Od 15 igrača na koje se neće računati većina se nalazi u Sopotu, pojedini trenutno nose prvoligaških ekipa, a među njima su Ožegović, Stojković, Luković, braća Srnić. Uz njih, pokušaće da se raskinu ugovori, ukoliko oni sami ne odu, i sa Ljubom Nenadićem i Markom Mirićem.

Novu šansu u narednih šest meseci dobiće Jovan Krneta, Natanijel Asamoa i Eli Babalj, a sigurno je da u timu ozbiljno računaju na Mudrinskog, Kasalicu, Milunovića, Milivojevića, Milijaša, Mladenovića i Lazovića. Iskusnijima Nikoli Mikiću, Milošu Dimitrijeviću i Milanu Jovanoviću, u slučaju dobre ponude iz inostranstva klub neće stajati na putu, a slična situacija je i sa Srđanom Mijailovićem.

Ko ostaje, a ko odlazi, trebalo bi da bude poznato do 9. januara i okupljanja ekipe na početku priprema za prolećni deo sezone koji startuje 27. debruara.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: