"Srbi, ne nasedajte na provokacije"

Nacionalni sport - Četvrtak 21.03.2013 - 16:45

U petak uveče ekipe iz naše grupe imaće iza sebe polovinu kvalifikacija za SP 2014. u Brazilu.

ilustracija ilustracija

Ako Srbija tog dana izgubi u Maksimiru, priča će biti gotova - Hrvati će bežati 9 bodova, Belgijanci eventualnom pobedom u Skoplju takođe.

Ako igramo nerešeno, ispred našeg tima biće vrlo težak zadatak, dostići veliki zaostatak (6 protiv Hrvata, 5/6/8 protiv Belgijanaca) u malom broju utakmica. Čak ni pobeda ništa ne garantuje, samo otvara jasan put kojim bi naš tim mogao da stigne bar do baraža.

Uprkos tome, meč u Maksimirskoj 128, na istočnoj strani Zagreba, izazvao je potpunu euforiju, ne samo u dva velika balkanska rivala. Prethodnih dana na ovim stranama i u preostala dva naša medija mogli ste da vidite da se za utakmicu sprema i dijaspora širom planete, ali i ceo region. U pripravnosti su i balkanska dopisništva svih vodećih svetskih kuća.

S obzirom na to da na svakih dvadesetak minuta stižu nove vesti, logično je da ćemo ih sve povezati i da ćete kroz ovu vest imati linkove ka svim ostalim vestima koje se tokom dana pojave.

14.15 Policija: Srbi, ne nasedajte na provokacije


Autobus sa novinarima iz Srbije od graničnog prelaza je konstantno imao pratnju policijskog automobila. Na ulasku u Zagreb obezbeđenje "sedme sile" iz Srbije pojačano je i sa nekoliko policijskih motora, kombija i pripadnicima specijalne policije.

Na naplatnoj rampi pred Zagrebom u autobus je ušao policajac koji je srpske novinare zamolio da "zbog sopstvene bezbednosti ne nasedaju na eventualne provokacije".

13:30 Srpski novinari stižu u Zagreb


Prođena je naplatna rampa na bivšem autoputu Bratstva i jedinstva. Autobus lagano ulazi u grad i svi se radujemo, jer ćemo Vladimira Đorđevića čuti nešto posle 14.30 u emisiji Sa terena na našem radiju.

U međuvremenu nastavite da šaljete svoje verzije Mihajlovićevog tima za petak.

Danas u 17h Mihajlović će se obratiti medijima, a sat kasnije, u vreme meča, Srbija će održati trening na Maksimiru. Tribine ipak neće biti otvorene za javnost.

13.25 A šta smo sve čitali i slušali prethodnih dana?


Legenda jugoslovenskog fudbala i druga "Zvezdina zvezda" Dragoslav Šekularac rekao je u intervjuu za "Jutarnji list" da će "staviti celu imovinu" na pobedu Hrvatske.

Bivši trener Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je da je Hrvatska favorit i da je napad Srbije "tanak".

Hrvatska policija spremna je da prekine utakmicu na Maksimiru, u slučaju masovnog navijačkog skandiranja koje podstiče na mržnju, npr. "Ubij Srbina".

Ekstremna desničarska Hrvatska stranka prava Ante Starčević tražila je zabranu ulaska srpskom selektoru Siniši Mihajloviću.

Sportska redakcija B92 spremila vam je dve teme - o potencijalnim sastavima timova, kao i o starom rivalstvu i svađi Siniše Mihajlovića i Igora Štimca.

Ivica Kralj, koji je 1999. godine branio na Maksimiru za tadašnju SR Jugoslaviju, kaže da ga cela situacija pred meč podseća na onu od pre 14 godina.

Svetske kladionice procenjuju da je Hrvatska apsolutni favorit u predstojećem okršaju. A pred meč na Maksimiru ponovo je pokrenuta i tema regionalne fudbalske lige.

Selektor Hrvatske Igor Štimac rekao je da ne oseća tenziju uoči utakmice sa Srbijom i da "niko ne može da kaže da je Srbija bolja od Hrvatske".

Reprezentativac Srbije Ivan Radovanović izjavio je da će ’orlovi’ 'izginuti' na terenu i da se nada da će proraditi "srpski inat". Radosav Petrović rekao je da se niko iz nacionalnog tima ne plaši duela sa Hrvatskom.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: