Srbija deveta, a Bjelica najbolja na prvenstvu

Nacionalni sport - Nedelja 29.09.2019 - 12:52

Korektorka reprezentacije Srbije Ana Bjelica proglašena je za najboljeg poentera Svetskog kupa u Japanu.

Najubojitija igračice prvenstva FOTO: FIVB Najubojitija igračice prvenstva FOTO: FIVB
Bjelica je uspela da ponese epitet najubojitije igračice prvenstva iako je Srbija završila četvrta otpozadi, na devetom mestu.
 
Ona je najskorije odigrala meč u kojem je zabeležila 19 poena, a aktuelne svetske i evropske šampionke pretrpele poraz od Dominikanske Republike.
 
27-godišnja Bjelica je blistala tokom celog Svetskog kupa, te ga završila sa 209 osvojenih poena – 187 iz smečeva, 13 iz blokova i 9 aseva.
 
Iza nje našla se korektorka Rusije Natalija Gončarova sa 207 poena, treća je bila Dominikanka Brejlin Elizabet Martines sa 197, a iza njih našle su se Kineskinja Ting Džu sa 178 i Brazilka Loren Žeraldo Tešeira sa 161 poenom.
 
Sestra proslavljenog košarkaša Milka Bjelice bila je članica reprezentacije Srbije i na nedavno završenom šampionatu sveta, gde je osvojila zlato, ali nije imala glavnu ulogu zbog briljantne Tijane Bošković, koja igra na njenoj poziciji.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: