Srbija dobija nove dresove za Mundijal u Kataru

Nacionalni sport - Četvrtak 30.12.2021 - 14:47

Fudbaleri Srbije igraće u novim dresovima na Svetskom prvenstvu, koje će se od 21. novembra do 21. decembra 2022. održati u Kataru.

FOTO: FSS FOTO: FSS
Nova oprema čeka „orlove“ za prvi Mundijal u istoriji koji će biti odigran u zimskom periodu.
 
Novi fudbalski dresovi Srbije trebalo bi da budu predstavljeni krajem maja ili početkom juna 2022. godine, a velika promena je i drugačiji grb.
 
Kako se navode iz FSS, grb saveza i amblem na grudima reprezentacije biće različit.
 
"Želimo da kreiramo brend naše reprezentacije. U tom procesu, razdvajanje institucionalnog grba od reprezentativnog je praksa koja se već sprovodi u većini evropskih saveza. Nacionalni savez, kao krovna institucija, treba da bude predstavljen kao moderna i autoritativna institucija. Sa druge strane, grb koji će ubuduće krasiti dres fudbalera treba da simbolizuje tradiciju, strast, posvećenost, jedinstvo i hrabrost sa kojim će se navijači identifikovati", kaže za "Novosti" Vanja Kostić, direktorka marketing FSS.
 
U prodaji će biti nekoliko verzija dresa koji će se razlikovati i po ceni, a najavljuje se da će FSS uskoro dobiti i zvaničnu prodavnicu.
 
"Očekujemo da ćemo uskoro od rukovodstva Saveza dobiti zeleno svetlo da se uradi završni korak za otvaranje redovne prodavnice. Uz nju, krenuće i veb prodaja simbola FSS i reprezentacije preko internet prodavnice. Ove novine samo su deo kampanje koja bi trebalo da reafirmiše kult reprezentacije", dodaje Vanja Kostić.
 
Fudbaleri Srbije direktno su se plasirali na Svetsko prvenstvo kao prvi u grupi, posle pobede nad Portugalom 2:1 usred Lisabona.
OK Radio, mediji

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: