Srbija na OI: Milica Mandić obezbedila medalju, ubedljivi trijumfi basketaša, vaterpolista i odbojkašica, poraz Kecmanovića

Nacionalni sport - Utorak 27.07.2021 - 12:13

Milica Mandić se plasirala u finale (14.30). Vaterpolisti ubedljivi protiv Kazahstana. Damir Mikec i Zorana Arunović zauzeli četvrto mesto u miksu. Anja Obradović poražena u prvoj rundi kvalifikacija. Četvrti takmičarski dan donosi nam i nastupe odbojkaša i basketaša. Prenose tih mečeva i takmičenja gledajte na kanalima RTS-a.

FOTO: EPA FOTO: EPA
Poraz Kecmanovića od Ambera
 
Igo Amber iz Francuske savladao je Miomira Kecmanovića posle preokreta. Prvi set dobio je srpski teniser (6:4), da bi potom Amber ipak uspeo da osvoji naredna dva (6:7, 5:7).
 
 
Basketaši maksimalnim učinkom do polufinala
 
Reprezentacija Srbije u basketu 3x3 savladala je selekciju ruskog olimpijskog komiteta sa 21:10 u poslednjem meču grupne faze. 
 
Basketaši su upisali i sedmu pobedu i tako sa maksimalnim učinkom izborili plasman u polufinale turnira. 
 
Polufinale i finale su na programu u sredu, a naši basketaši rasplet u grupnoj fazi prate kako bi saznali sa kim će se boriti za plasman u finale.
 
 
Taekvondo, Milica Mandić je u polufinalu!
 
Srpska taekvondistkinja Milica Mandić plasirala se u finale u kategoriji do 67 kilograma, pošto je u polufinalu savladala Francuskinju Alteu Lorin sa 7:5. Finale je zakazano za 14.30, a protivnica je Li Dabin iz Južne Koreje. Direktan prenos je na Prvom programu RTS-a.
 
Milica Mandić je ka izašla kao pobednica u jednoj veoma neizvesnoj i uzbudljivoj borbi.
 
 
Druga pobeda odbojkašica Srbije, u tri seta pao i Japan
 
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je selekciju Japana sa 3:0 (25:23, 25:16, 26:24) u setovima u meču drugog kola grupne faze Olimpijskih igara u Tokiju. Izabranice Zorana Terzića nastavile su sa odličnim partijama na Igrama u Tokiju, a nakon Dominikanske republike, savladala je i domaća selekcija Japana.
 
 
"Delfini" dižu formu - ubedljivi i razigrani protiv Kazahstana
 
Vaterpolisti Srbije savladali su Kazahstan sa 19:5 u meču drugog kola grupne faze olimpijskog turnira u Tokiju. Vaterpolisti Srbije zabeležili su prvu pobedu u Tokiju.
 
Posle poraza od Španije, "delfini" su istakli da je potrebna pobeda nad Kazahstanom kako bi se uigrali i podizali formu za četvrtfinale, i to su danas učinili.
 
Kazahstan je počeo borbeno i držali su se dobro u prvoj četvrtini, koju je Srbija dobila rezultatom 4:2.
 
"Delfini" su bili bolji i u drugoj četvrtini, pa se na poluvreme otišlo sa rezultatom 7:3.
 
U nastavku meča, reprezentativci Srbije su se potpuno raspucali, pa su pred početak poslednje četvrtine imali prednost 13:5.
 
I poslednja četvrtina donela je lepu igru i mnogo golova, pa je Srbija na kraju došla do ubedljivog trijumfa - 20:5.
 
Naredni meč Srbija igra za dva dana protiv Australije. 
RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: