Srbiji dva tima u Ligi šampiona već od naredne sezone?

Nacionalni sport - Sreda 02.03.2022 - 13:04

Naši klubovi mogli bi da imaju velike koristi od izbacivanja ruskih klubova iz evro-kupova

FOTO: Logo FOTO: Logo
Ako ruskim klubovima ostane na snazi zabrana učešća u evro-kupovima Srbija će već u sledećoj sezoni imati dva kluba u kvalifikacijama za Ligu šampiona.
 
Po staroj narodnoj, dok jednom ne smrkne, drugom ne svane, piše Sportski žurnal.
 
Rusija bi sledeću sezonu evro-kupova trebalo da počne sa osmog mesta liste UEFA. Predviđeno je da prvak igra u grupnoj fazi Lige šampiona, a drugoplasirani od trećeg kola kvalifikacija.
 
Ako UEFA ne dozvoli ruskim klubovima da igraju u sledećoj sezoni evro-kupova, doći će do preraspodele viza na nižim pozicijama. U tom slučaju prvak Škotske bi trebalo da dobije mesto u grupnoj fazi Lige šampiona. To bi dalje dovelo do pregrupisavanja i Srbija bi sa 16. mesta preuzela startni broj 15, za sledeću sezonu namenjen Kipru.
 
Kipar je trenutno na poslednjoj poziciji koja obezbeđuje pet evro-viza i učešće dva kluba u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Oba tima će početi od drugog kola kvalifikacija razvrstani na „stazu šampiona“ i „stazu pratilaca“.
 
Ako sankcije Rusiji potraju do juna, za kad je zakazan žreb prvog i drugog kola kvalifikacija, UEFA će napraviti novi startni poredak. Zbog popune žreba doći će do pomeranja na listi i Srbija bi trebalo da ima dva tima u kvalifikacijama za Ligu šampiona, osvajač Kupa mesto u kvalfikacijama za Ligu Evrope, a dva tima igraće u kvalifikacijama za Ligu konferencije.
Sportski žurnal, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: