Srebro za Ivanu Španović u Mađarskoj

Nacionalni sport - Sreda 10.07.2019 - 12:42

Pobedila je Ruskinja Jelena Sokolova sa 6,81 m, dok je treća bila Mađarica Anastazija Nguen – 6,70. Četvrta je bila Sara Proktor skokom od 6,68 m

Dva cenimetra je delila od pobede FOTO: Reuters Dva cenimetra je delila od pobede FOTO: Reuters
Dva cenimetra delila su Ivanu Španović od pobeda na memorijalu „Ištvan Đulai“ u mađarskom Sekešfehervaru i norme za Olimpijske igre 2020. u Tokiju. Naša najbolja atletičarka osvojila je drugo mesto uz svoj najbolji ovogodišnji rezultat u skoku udalj – 6,80 m. Pobedila je Ruskinja Jelena Sokolova sa 6,81 m, dok je treća bila Mađarica Anastazija Nguen – 6,70. Četvrta je bila Sara Proktor skokom od 6,68 m.
 
Mada nije ispunila normu, Španovićeva je pokazala da polako gradi željenu formu za SP od 28. septembra do 6. oktobra u Dohi, jer je bilo planirano da juče skače oko 6,80 metara.
 
Ivana je najbolji skok ostvarila u trećejoj seriji (6,80).U petoj je skočila 6,77, u četvrtoj 6,70, a u drugoj 6,60 metara. Prestupila je u prvoj i poslednjoj seriji.
 
A što se tiče olimpijske norma, kao dan je jasno da će je uskoro i formalno ispuniti.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: