Srpske teniserke najavile napad na vrh

Nacionalni sport - Sreda 20.02.2013 - 19:44

Ivanovićeva i Jankovićeva ne odustaju od šampionskih ambicija uprkos brojnim problemima. Ana: Mogu u top 10. Jelena: Cilj mi je da osvojim titulu u Bogoti

 

JEDNA pod užarenim suncem Dubaija, druga na kolumbijskoj šljaci. Dve najbolje srpske teniserke, Ana Ivanović i Jelena Janković, na različite načine spremaju se za povratak u sam svetski vrh, što obe ističu kao zajednički cilj, i to uprkos njihovoj promenljivoj formi, problemima sa povredama, manjkom samopouzdanja i sve češćim nedostatkom snage da se suprotstave najjačim rivalkama na VTA turu.
- Zaista želim da se ponovo probijem u prvih deset na svetu. Osećam da imam igru, samo nisam dovoljno konstantna, posebno protiv top rivalki - govorila je u utorak Ana koja je pobedila Pavljučenkovu u prvom kolu Dubaija, što je bio njen peti uzastopni trijumf nad Ruskinjom, odnosno šesti u 2013. (uz tri poraza).
 
Međutim, u narednom duelu imaće daleko teži zadatak, jer je čeka okršaj sa boljom iz meča između Danijele Hantuhove i Petre Kvitove. Tu će Ana biti na ispitu, jer je u poslednjih 13 mečeva sa teniserkama iz samog vrha izgubila čak 10 duela.
 
- Svaki naredni duel će biti sve teži, znam to, jer je žreb sastavljen od izuzetno jakih igračica. Nema lakih protivnica. Ali, slobodan dan sam provela oporavljajući se kako bih bila što spremnija.
 
Problemi sa ramenom su i dalje prisutni, dodaje Ivanovićeva.
 
- To je nešto što je prisutno već dve nedelje. Dosta sam radila na oporavku. Ali, problem je i dalje prisutan. I protiv Pavljučenkove sam se plašila da udarim lopticu jer mi je rame pomalo oticalo, ali uspela sam da dođem do trijumfa. Dobro je što sam završila posao u dva seta.
 
Na drugoj strani planete, Jankovićeva gradi svoj put ka vrhu u prestonici Kolumbije, gde do sada nikad nije igrala. U prvom kolu turnira iz serije internacional čeka je malo poznata Amerikanka Julija Koen, dok Džej Džej u utorak uveče nastupa i u dublu, zajedno sa Aleksandrom Krunić.
 
- Ovo mi je prvi put u Bogoti, velika je nadmorska visina, a pokušavam što bolje da se priviknem na uslove, klimu. Došla sam ovde sa namerom da osvojim šampionsku titulu. Tako je na svakom takmičenju gde učestvujem, a Kolumbija nije izuzetak - rekla je Jelena, dok tamošnji mediji prenose i izjave naše igračice u kojima ističe ambicije da se vrati na broj jedan, mesto na kom je završila 2008. godinu.
 
POSLEDNjE TITULE 
ANA 2011. Bali 
JELENA 2010. Monterej
 
SKOR SA TOP 10 
ANA 3-10 
JELENA 1-8 
*u 2012. i 2013.
 
SKOR U 2013. 
ANA 6-3 
JELENA 3-3
 
TRENUTNI PLASMANI 
ANA 14. 
JELENA 24.
Novosti

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: