Srpski duo iz Zaprešića: Zagreb živi za petak

Nacionalni sport - Četvrtak 21.03.2013 - 08:47

Jedini fudbaleri iz Srbije u HNL dočekuju utakmicu na Maksimiru u zagrebačkom predgrađu. "Svi bi u petak na stadion", kaže Nikola Radojičić.

Početkom 2013. godine mnogi su ostali iznenađeni potezom dvojice mladih defanzivaca lazarevačke Kolubare.

Nikola Radojičić i Milan Rundić (obojica rođeni 1992.) odlučili su da napuste redove prvoligaša i pređu u Inter iz Zaprešića. Tako su postali jedini igrači iz Srbije koji nastupaju u najjačoj ligi Hrvatske.

S obzirom da su tamo već tri meseca, postali su odlični sagovornici pred kvalifikacioni duel za Svetsko prvenstvo između Srbije i Hrvatske, u petak u Zagrebu.

Nikola nam je potvrdio ono što su u sredu javili naši reporteri iz Zagreba – u glavnom gradu Hrvatske vlada ogromno interesovanje za meč sa "orlovima", što je i očekivano.

"Svi traže kartu za utakmicu. Ljudi su po snegu nekoliko sati čekali u redu da bi kupili ulaznice, koje su brzo rasprodate. Ceo Zagreb bi u petak na 'Maksimir'! Mi nismo tražili karte, ali i da jesmo, teško da bismo uspeli da dođemo do njih", kaže Radojičić.

U Zaprešiću je, međutim, atmosfera nešto drugačija.

"Ovde nije baš tolika euforija, ipak je ovo predgrađe".

Nikola se nije libio da otkrije šta priželjkuje od ove, za Srbiju, izuzetno važne utakmice u nastavku kvalifikacija.

"Naravno da se nadam pobedi 'orlova'. Hrvati su malo kvalitetniji, ali u ovakvim utakmicama nikada se ne zna ishod unapred".

Mladi fudbaler je pričao i o uslovima za igru u Hrvatskoj.

"Uslovi su odlični. Poznato je da svaki stadion ima reflektore, a ove zime je sneg dugo padao, ali nije bilo nikakvih odlaganja, kao kod nas".

Kaže da je Inter odlična ekipa za igrače koji su tek na početku karijere.

"Politika kluba je da forsira mlade i ovde nam je super. Nismo imali nikakvih problema od kada smo došli u januaru. Odlično smo prihvaćeni i imamo sve što je potrebno da napredujemo. Samo kada bi rezultati kluba bili bolji, ali nadam se da ćemo izboriti opstanak", optimista je Radojičić kada govori o budućnosti poslednjeplasiranog tima u ligi.
 

Mondo

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: