Stranka traži od Miloševića da napusti klupu Partizana

Nacionalni sport - Sreda 03.04.2019 - 12:57

„Kao velika fudbalska i sportska legenda, Milošević ne treba svojim autoritetom da daje kredibilitet „grobarima“ srpskog fudbala i Partizana, koji godinama zarad lične koristi urušavaju sport u našoj zemlji, a kao član Zelene stranke treba i ličnim primerom da pokaže naš odnos prema upropaštavanju fudbala u Srbiji“

MSavo Milošević: Crno-beo, a zelen FOTO: YouTube printscreen/Sport klub MSavo Milošević: Crno-beo, a zelen FOTO: YouTube printscreen/Sport klub
Zelena stranka pozvala je danas svog člana Sava Miloševića da podnese ostavku na mesto trenera Fudbalskog kluba Partizan i na taj način pošalje poruku da fudbal u Srbiji mora da se vrati duhu i pravilima fer-pleja i zakona.
 
Kako se navodi u saopštenju, Zelena stranka smatra da Milošević ne treba na sebe da preuzima odgovornost za zakulisne radnje koje Partizan i srpski fudbal "vuku u sve dublje blato korupcije".
 
- Kao velika fudbalska i sportska legenda, Milošević ne treba svojim autoritetom da daje kredibilitet „grobarima“ srpskog fudbala i Partizana, koji godinama zarad lične koristi urušavaju sport u našoj zemlji, a kao član Zelene stranke treba i ličnim primerom da pokaže naš odnos prema upropaštavanju fudbala u Srbiji - kazao je predsednik te stranke i poslanik Goran Čabradi.
 
Ta stranka je navela da političke stranke i sportisti među prvima moraju da se bore protiv anomalija koje sportske klubove pretvaraju u privatne firme koje mešetare i posluju u sivoj zoni.
 
- Naša obaveza, i obaveza vrhunskih sportista, što je Milošević nesumnjivo bio, i jeste, je da stanemo u odbranu vrednosti, koje jedno društvo čine uređenim, a sport bi, u svojoj osnovi, trebalo da predstavlja vrhunsku društvenu vrednost - navodi se u saopštenju te stranke.
 
Milošević je preuzeo prvi tim Partizana pre nedelju dana, nakon što je klub zbog loših rezultata napustio dotadašnji trener Zoran Mirković.
Sportski žurnal, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: