Tenis jednoglasno: Novak osvaja

Nacionalni sport - Nedelja 12.01.2014 - 10:30

Urednici i novinari specijalizovanog portala tennis.com bez izuzetka smatraju da će Novak Đoković odbraniti titulu na Australijan openu.

Novak Đoković Novak Đoković

Novak je do sada četiri puta slavio u Melburnu – 2008, 2011, 2012. i 2013. godine, a ove godine dobio je nešto lakši žreb, pošto do finala neće morati da se sastane sa Marijem, Federerom, Del Potrom, Congom i, po logici žreba, Nadalom.

Piter Bodo, novinar i kolumnista: Čak i najzagriženiji Nadalov navijač teško će moći da parira argumentima kada se spomene Đokovićev skor u Melburnu.

Novak ima 39 pobeda i pet poraza, osvojio je četiri titule, od toga tri u nizu. Nadal je 2013. igrao kao Supermen, ali biće potrebno i više od toga da bi se poremetio Srbin na podlozi koja najviše odgovara njegovoj agresivnoj igri sa osnovne linije.

Ed Mekrogan, veb-urednik: Igrajući maltene bez prestanka, drugoplasirani Srbin završio je 2013. godinu sa 24 uzastopne pobede.

Teško je zamisliti da iko, pa čak i Rafael Nadal, da može da zaustavi motivisanog Đokovića na putu ka četvrtoj uzastopnoj tituli. I to kada je odmoran.

Ričard Paljaro, urednik: Četvorostruki šampion u Melburnu nastaviće svoju vladavinu jer je najbolji na ovoj podlozi, najbolji je riterner, a ima i seriju od 24 pobede.

Takođe, gledan je najvećih titula posle poraza u finalima Vimbldona i US opena.

Stiv Tignor, novinar i kolumnista: Novak je trostruki uzastopni šampion, voli sporti beton u Melburnu i trenutno je na misiji povratka na mesto broj jedan.

Misija je u toku.

 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: