Teniser iz Srbije šokirao Pariz: Eliminisan prvi nosilac!

Nacionalni sport - Utorak 06.10.2020 - 13:19

Impresivan rezultat Hamada Međedovića.

Hamad Međedović dobio sa 2:1 FOTO: Getty Images Hamad Međedović dobio sa 2:1 FOTO: Getty Images
Velika nada francuskog tenisa, osvajač juniorskog Australijen opena i učesnik seniorskog Rolan Garosa Harold Majo završio je učešće u Parizu.
 
Od njega je, na njegovom domaćem terenu bio bolji mladi srpski teniser Hamad Međedović! Na kraju, 2:1 u setovima, odnosno 7:5, 4:6, 6:3 za našeg predstavnika.
 
Ovo je ujedno i najveće iznenađenje juniorskog dela Rolan Garosa pošto je Majo bio prvi nosilac turnira i projektovan je za samu završnicu takmičenja!
 
Međedović je u prvoj rundi eliminisao japanskog tenisera Isomuru, a zatim je u drugom kolu savladao favoritovanog Majoa, nakon velike borbe u tri seta. Meč je trajao skoro dva i po sata, završen je kasno sinoć, a Hamad će sada imati nešto čistiji put ka završnici.
 
Njegov naredni rival će biti Austrijanac Lukas Nojmajer, koji je takođe eliminisao jednog favorita na putu do trećeg kola. Okršaj Međedović-Nojmajer je prvi susret osmine finala na ovogodišnjem juniorskom Rolan Garosu.
 
O tome koliko je Harold Majo velika nada francuskog tenisa govori i podatak da je ove godine dobio specijalnu pozivnicu organizatora za učešće u seniorskom delu turnira, gde je u prvoj rundi poražen od Alehandra Davidovič-Fokine.
 
Hamad Međedović je rođen 2003. godine, još uvek nema veliko iskustvo sa ATP turnira u profesionalnoj karijeri, a najbolji plasman mu je 1.319. pozicija na listi. Bez sumnje, on je svetla budućnost srpskog tenisa.

 

Mondo, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: