Težak start rukometašica

Nacionalni sport - Subota 07.12.2013 - 23:41

Selektor rukometašica Srbije Saša Bošković smatra da je njegov tim u meč sa Japanom ušao veoma nervozno, ali da je presudila želja za pobedom.

Saša Bošković Saša Bošković

Srbija je u prvom meču Svetskog prvenstva u Nišu savladala Japan sa 28:26, iako je u većem delu meča bila u rezultatskom zaostatku.

-Promašili smo zicere i onda se kod devojaka uvukla nervoza. Nije da devojke nisu htele, jednostavno tako je to kod žena, morate da ih razumete, i ja ih razumem. Iz utakmice u utakmicu sve će biti bolje- rekao je Bošković.

On je istakao da su igračice konsolidovale redove posle slabog prvog poluvremena.

-Kad smo se malo smirili i ponovili akcije, počeli smo da dajemo golove i problema nije bilo. Presudila je velika želja za uspehom- zaključio je Bošković.

Golman Jovana Risović navela je da srpska reprezentacija u prvom poluvremenu nije igrala kako može.

-U tom periodu 'vadila' nas je Katarina Tomašević. Kasnije sam ja stala na gol da se ona malo odmori, devojke su, pritom, dobro zaigrale odbranu i sve je krenulo kako treba.

Posle je sve bilo kako treba, došle su i moje odbrane, srećna sam što smo dobile prvu utakmicu, jer je prva uvek najteža- navela je Risovićeva.

Bek Biljana Filipović istakla je da je tim odlično fuinkcionisao u drugom poluvremenu.

-U prvom delu, kao što smo i očekivale, Japanke su potvrdile da su veoma nezgodan protivnik. Igraju brzo i nama je trebalo malo vremena da se prilagodimo, na takvu odbranu ne nailazimo često.

Međutim, bitno je da smo u nastavku preokrenule rezultat, najvažnija je pobeda, idemo dalje i spremamo se za Alžir- kazala je Filipović.

Tajnu promene atmosfere u timu otkrila je Sanja Damnjanović.

-Na poluvremenu je ušao i Vanja Udovičić da nas ohrabri. On je takođe rekao da nije voleo prve utakmice, apsolutno se slažem s njim. Bilo je teško, znale smo da su brze, dogovorile smo se da ne izlazimo puno, jer su one niske i nismo dobro udvajale. To smo popravile u drugom poluvremenu i zaigrale sigurnije u napadu.

Srećna sam zbog prva dva boda, led je probijen, idemo dalje- poručila je Damnjanovićeva.

Ona je dodala da srpske reprezentativke poštuju svakog rivala, ali da će protiv Alžira dati sve od sebe i izboriti pobedu.

Utakmica drugog kola B grupe svetskog prvenstva izmedju Srbije i Alžira na programu je u nedelju od 18 sati, takođe u Čairu.

Srbija je u Nišu savladala Japan sa 28:26, u premijernoj utakmici šampionata koji se u našoj zemlji održava od 6. do 22. decembra.

 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: