Tijana Bošković i Novak Đoković najbolji sportisti Srbije za 2019.

Nacionalni sport - Nedelja 29.12.2019 - 13:24

Na svečanosti u Domu Narodne skupštine Srbije odbojkaši su proglašeni za najbolji muški tim, dok su odbojkašice najbolje u ženskoj konkurenciji

Đoković i Boškovićeva odbranili su titule osvojene prošle godine FOTO: Getty Images Đoković i Boškovićeva odbranili su titule osvojene prošle godine FOTO: Getty Images
Teniser Novak Đoković i odbojkašica Tijana Bošković najbolji su sportisti Srbije za 2019. godinu u tradicionalnom izboru Olimpijskog komiteta Srbije (OKS).
 
Đoković i Boškovićeva odbranili su titule osvojene prošle godine.
 
Srpski teniser je u godini na izmaku osvojio dva gren slema, Australijan open i Vimbldon, i osmi put u karijeri dobio ovo priznanje, dok je Boškovićeva, višestruka najbolja odbojkašica Evrope, predvodila Srbiju do odbrane evropske titule u Turskoj i drugi put dobila nagradu, preneo je Tanjug.
 
Na svečanosti u Domu Narodne skupštine Srbije evropski šampioni odbojkaši su proglašeni za najbolji muški tim, dok su odbojkašice četvrti put uzastopno, a ukupno 10. put, najbolje u ženskoj konkurenciji.
 
Selektor odbojkaša Slobodan Kovač dobio je nagradu za najboljeg trenera, a najbolji mladi sportista je karatistkinja Ivana Perović, juniorska šampionka sveta.
 
Dobitnik trofeja Olimpijsko srce „General Đukić” je predsednik Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) Aleksandar Boričić.
 
Najuspešniji sportista iz redova Vojske Srbije je atletičar desetar Đuro Borbelj.
Politika, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: