Tri kluba traže strane sudije

Nacionalni sport - Nedelja 30.12.2012 - 12:17

Tri učesnika završnog turnira Kupa Srbije u vaterpolu, Partizan, Radnički i Vojvodina, tražili su od Vaterpolo saveza Srbije da mečeve vode strane sudije.

Tri kluba traže strane sudije Tri kluba traže strane sudije

Najbolji srpski klubovi boriće se 12. i 13. januara za prvi trofej u sezoni a atmosferu podgreva pismo tri kluba čelnicima Saveza.

Četvrti učesnik, vodeća ekipa lige, Crvena zvezda, nije među potpisnicima, a predsednik VSS Velibor Sovrović kaže da za angažovanje stranaca nema potrebe.

Partizan, Radnički i Vojvodina zatražili su pismom od Vaterpolo saveza Srbije da za finalni turnir Kupa Srbije angažuje sudije iz inostranstva.

"U Srbiji ne postoji dovoljan broj kvalitetnih domaćih sudija, koji mogu da izdrže pritisak tako jakog turnira. Zato tražimo angažovanje neutralnih sudija iz inostranstva," stoji u pismu tri kluba upućenom VSS

"Odmah sam odgovorio klubovima da takvu ideju ne podržavam. Oni smatraju da naše sudije ne mogu da izdrže pritisak takvog takmičenja, da nemaju potrebni kvalitet, a sve u cilju zaštite regularnosti. Međutim, imamo i sudije i delegate koji su uspešni na međunarodnoj sceni. Siguran sam da mogu dobro da obave posao," rekao je predsednik VSS Velibor Sovrović za Sportski žurnal.

"Ako kao ozbiljna organizacija ne možemo sami da vodimo takmičenje pokazaćemo da ne cenimo sebe, a onda nas neće ceniti i drugi. Neka svako od uprava klubova preko delegata, sudija, trenera i igrača rade svoj posao kako treba biće u redu. U suprotnom ni stranci nam neće pomoći."

Zahtev je ponuđen i Crvenoj zvezdi ali predsednik tog kluba Viktor Jelenić nije želeo da ga potpiše.

"Ti klubovi su se prvo sve dogovorili, a onda nam ponudili papir da potpišemo. Za nas je to glupost! Imamo ligu za koju kažemo da je među najjačima na svetu, imamo takav rejting na međunarodnoj sceni, a nemamo arbitre. To nije stvar klubova. Bojim se da ia svega stoji neka druga priča," rekao je Jelenić a preneo Sportski žurnal.

Domaćin finalnog turnira Kupa Srbije biće Partizan, koji brani trofej.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: