Tri scenarija u slučaju deportacije Đokovića; "Uslediće nezamisliv niz događaja"

Nacionalni sport - Četvrtak 13.01.2022 - 12:47

Kako javljaju australijski mediji, sve su veće šanse da bi vlasti u toj zemlji mogle da se odluče da ipak deportuju Novaka Đokovića.

FOTO: Reuters FOTO: Reuters
Novinar Nil Brin tako navodi da bi Novakova viza mogla da bude opozvana danas tokom dana, kao i da bi to moglo da pokrene "nezamislivi" niz događaja kada je Australijan open u pitanju.
 
Naime, kako prenosi Brin, Đokovićevi advokati bi sasvim izvesno podneli žalbu na tu odluku i sud bi odluku da li će razmatrati žalbu mogao da donese najranije narednog dana. 
 
U tom slučaju, Đoković bi ostao na slobodi i bio prvi nosilac na žrebu za turnir.
 
 
Ukoliko sud prihvati podnošenje žalbe, o njoj bi se odlučivalo naredne nedelje. Dakle, kada turnir već bude u toku.
 
U takvom scenariju bi, zaključuje Brin, Đoković mogao, a u slučaju da žalba bude odbijena, da bude deportovan iz Australije tokom trajanja turnira.
 
 
Istovremeno, "češljanjem" pravila bave se i drugi mediji u Australiji. Portal 9news nako navodi da postoje tri scenarija.
 
Prvi, da se Đoković povuče (samovoljno ili ne) pre samog žreba. U tom slučaju svi nosioci bi se pomerili za po jedno mesto unapred.
 
Drugi, ukoliko se povuče nakon žreba a pre nego što izađe raspored (obično izlazi u nedelju, dan uoči početka turnira) njegovo mesto u žrebu bi "preuzeo" peti nosilac Rubljov kog bi zamenio 17. nosilac Gael Monfis. Na to mesto Monfisa u žreb bi "uskočio" Aleksandar Bublik, prvi ispod crte nosilaca.
 
Treći, ukoliko se povuče nakon izlaska rasporeda, njegovo mesto bi preuzeo "laki luzer", igrač koji je poražen u poslednjoj rundi kvalifikacija.
 
U međuvremenu, Novak je već bio na terenu
 
OK Radio, agencije

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: