Troicki: Verujem u naš tim, trudiću se da pomognem savetima

Nacionalni sport - Nedelja 31.01.2021 - 13:57

Selektor Dejvis kup tima Srbije, Viktor Troicki, imaće ove godine na ATP kupu drugačiju ulogu.

FOTO: EPA-EFE FOTO: EPA-EFE
Prošle sezone je igrao, pomogao našem timu da dođe do pehara na premijernom takmičenju, sada će biti u ulozi timskog kapitena.
 
Uoči starta takmičenja, 2. februara, Viktor je izneo svoja očekivanja vezana za ovo interesantno timsko takmičenje koje se ove sezone održava u skraćenom formatu sa 12 umesto 24 tima.
 
"Srbija brani titulu, ovo je drugi ATP kup. Moja uloga ove sezone neće biti u igračkom kapacitetu - prošle godine sam igrao, sad sam kapiten tima. Pokušaću da pomognem momcima sa svojim iskustvom u timskim takmičenjima. Želim da imamo tu dobru atmosferu, nadam se da ćemo biti uspešni i ove godine. Imamo zaista tešku grupu, možda i najtežu. U timovima Kanade i Nemačke su odlični igrači. Verujem u naš tim i očekujem sjajne mečeve", rekao je Troicki za ATP radio.
 
I za njega će to biti prilika da vidi kako se snalazi na novoj funkciji.
 
"Ovo mi je debi u sezoni. Naravno da volim tenis, dugo sam u njemu, oduvek sam uživao u svim timskim takmičenjima. Često sam i kao igrač davao savete sa strane kolegama, nadajući se da mogu da pomognem. Svakako, ovo će za mene biti drugačije iskustvo u odnosu na ono kada sam igrao, ali nadam se da ću imati uspeha i na ovom mestu kao i kada sam bio igrač", dodao je Viktor.
 
Srbija je prošle godine odigrala sjajno na premijernom ATP kupu. Troicki veruje da će i ovog puta tim predvođen Novakom Đokovićem u Dušanom Lajovićem biti uspešan.
 
"Prošle godine imali smo neverovatnu atamosferu na tom putu do titule. Imali smo ogromnu podršku navijača u Brizbejnu i Sidneju, za te dane nas vežu lepa sećanja, bilo je to sjajno iskustvo za sve. Sa Novakom je uvek sve lakše, on je uradio svoj deo, dobio sve svoje mečeve. Nadamo se tome i sada. I Dušan Lajović je opet u timu, bio je sjajan prošle godine. Ovo je teško takmičenje, igraju ga velike teniske nacije. Tu su sve sjajni igrači, neće biti nimalo lako", zaključio je kapiten Tima Srbija.
 
Dušan Lajović je rekao da će ove sezone biti drugačije, ali da veruje u uspeh tima.
 
"Dugo nismo iskusili emocije na terenu kao što ćemo ih sada iskusiti sa navijačima. Biće ovo odličan turnir, nadam se da mi možemo da stvorimo iste uspomene. Grupa nam je teška i nema mesta ni za kakve kalkulacije. Moramo da počnemo kako treba. Verujem da će brojni srpski navijači doći da nas podrže, kao i prošle godine. Radujem se to energiji", rekao je Lajović.
 
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: