UEFA ne uvodi zabranu Zvezdi

Nacionalni sport - Petak 04.03.2022 - 11:36

Crvena zvezda će u Ligi Evrope, kako stvari stoje, moći na dresu da nosi natpis svog sponzora – ruske kompanije "Gasprom".

Evropska fudbalska federacija (UEFA) neće tražiti od crveno-belih da okrenu leđa ovom naftnom gigantu, prenosi "Dejli mejl".
 
UEFA je, zbog ruske invazije na Ukrajinu, ranije raskinula ugovor sa Gaspromom, a isto je učinio i nemački fudbalski klub Šalke.
 
Zvezda će protiv Rendžersa na dresovima imati logo kompanije, koja sponzoriše klub već 12 godina.
 
UEFA nema nameru da traži promenu sponzorstva, navodeći "da je to stvar pojedinačnih klubova".
 
O ovom je govorio pre nekoliko dana i generalni direktor kluba Zvezdan Terzić.
 
"Nismo dobili zahtev da skinemo natpis Gasprom sa dresa i iskreno se nadam da do toga neće doći. To bi bio sulud zahtev. Kompanija Gasprom je uz Crvenu zvezdu od 2010. godine. Blia je uz klub i kada je pretio 'ključ u bravu'. Možda Crvena zvezda tada nije ni zasluživala takvog giganta kakvog je dobila, ali da ga nije bilo pitanje je da li bi klub bio danas ovde gde jeste. Ljudi koji vole Zvezdu nikada neće zaboraviti šta je ta kompanija uradila za klub", rekao je Terzić.
 
Zvezda gostuje Rendžersu 10. marta, dok je revanš nedelju dana kasnije u Beogradu.
 
OK Radio, mediji

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: