UEFA opomenula crveno-bele zbog problema sa doping kontrolama

Nacionalni sport - Petak 30.11.2018 - 11:44

Jedan od trojice planiranih fudbalera je već konkretno upozoren, istovremeno je i klub upozoren da je u obavezi da dostavlja redovne podatke

Zvezda vrda sa dostavljanjem podataka UEFI Zvezda vrda sa dostavljanjem podataka UEFI
Fudbalski Klub Crvena zvezda bio je u prethodnom periodu nedostupan za redovne i nenajavljene doping kontrole! Šampion Srbije i učesnik Lige šampiona dobio je u nekoliko navrata u poslednje vreme jasne poruke iz UEFA da ne dostavlja tačne podatke za nenajavljena testiranja svojih fudbalera.
 
Naime, uobičajena praksa doping kontrolora je da nenajavljeni dolaze na treninge i mečeve određenih klubova ili individualnih sportista širom sveta, a da su oni u obavezi da redovno dostavljaju podatke o svojoj tačnoj lokaciji i aktivnostima.
 
Prema saznanjima "Novosti", Crvena zvezda je već nekoliko puta izbegla da dostavi ove podatke, a kontrolori su ostali uskraćeni za testiranja trojice igrača. Jednog koji je reprezentativac iz nama udaljene zemlje i dvojice domaćih fudbalera crveno-belih. Jedan od ovih igrača je dobio prvu opomenu, a praksa u UEFA je da posle treće može biti suspendovan na duži vremenski period.
 
Istovremeno, i Crvena zvezda je od UEFA upozorena da je u obavezi da dostavlja redovne podatke, a da je prva sledeća sankcija novčana kazna, kasnije i vremenska kazna zabrane igranja međunarodnih utakmica.
 
Inače, domaći klubovi i pojedini sportski savezi i dalje odbijaju da se adekvatno edukuju o svojim obavezama u antidoping kontrolama, dok vodeće sportske institucije u Srbiji, kao što su Ministarstvo omladine i sporta, Olimpijski komitet Srbije i Sportski savez Srbije šalju svake godine detaljne informacije i organizuju posebne seminare na kojima obaveštavaju sportiste o važnosti antidopinga u Srbiji.
 
 
NOVAK STALNO "NA VEZI"
 
Možda je u razumevanju potrebe saradnje sa antidoping kontrolorima najbolji primer svetskog reketa broj jedan, Novaka Đokovića. Naš najbolji sportista je odavno već u obavezi da svakodnevnim (!) mejlovima obaveštava svetsku tenisku organizaciju o svojim obavezama, treninzima, dnevnoj rutini i promeni lokacija, o čemu, naravno, brine neko iz tima.
Večernje novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: