"Uz dobru igru i veru u sebe možemo da pobedimo Junajted"

Nacionalni sport - Utorak 22.10.2019 - 13:11

Fudbaler Partizana Zoran Tošić rekao je da je Mančester junajted ozbiljan protivnik, bez obzira u kakvom sastavu dolazi u Beograd.

Mančester junajted ozbiljan protivnik, bez obzira na sastav FOTO: Sky Sports Mančester junajted ozbiljan protivnik, bez obzira na sastav FOTO: Sky Sports
On je dodao i da njegova ekipa mora od početka sa mnogo samopouzdanja da uđe u borbu kako bi ostvarila pozitivan rezultat.
 
Fudbaleri Partizana u četvrtak 24. oktobra dočekuju Mančester junajted u utakmici trećeg kola Grupe L Lige Evrope.
 
"Imao sam priliku da igram za CSKA protiv njih u Ligi šampiona. Isto je bilo veoma interesantno i emotivno za mene. Drago mi je što ponovo imam prilike da se odmerim sa bivšim klubom igrajući za klub za koji svi znamo šta mi znači. Veoma sam srećan, prvenstveno što smo se plasirali u grupnu fazu Lige Evropa i što ćemo imati priliku da igramo protiv takvog velikana. Ja posebno - da pokažem šta mogu i koliko mogu", rekao je Tošić novinarima u Beogradu.
 
Crno-beli su trenutno prvi na tabeli sa četiri boda, koliko ima i drugoplasirani Junajted.
 
Tošić, nekadašnji fudbaler Mančester junajteda, govorio je o nekadašnjem i sadašnjem timu sa Old Traforda, kao i saradnji sa trenerom Ole Gunar Solskjerom.
 
"Taj Mančester junajted je bio šampion Evrope i igrao finale Lige šampiona, imao je na svakoj poziciji po četiri-pet vrhunskih fudbalera i bio jedan od najjačih u istoriji, ako ne i najjači. Ovaj sada je nova ekipa, u procesu izgradnje, menjali su se treneri, dolazili su mnogi igrači. Još pokušavaju da se vrate na stare staze. Još im je turbulentno, ne može se reći da su na pravom nivou. Ali, to je opet Mančester junajted i za nas će biti veoma veliki motiv i čast da igramo protiv takve ekipe", rekao je Tošić.
 
Tošić je bio u Mančester junajtedu od 2009. do 2010. godine, nije dobio puno prostora, konkurencija je bila velika, pa su ga novinari upitali da li mu je draže što je tada otišao u Junajted ili možda da igra za sadašnji, u kojem bi mnogo više igrao.
 
"Kao što sam rekao, taj Mančester je možda bio i najjači u istoriji, sa fenomenalnim igračima. Bilo je teško da se fudbaler koji je tek počeo da gradi karijeru odmah izborim za mesto sa Ronaldom, Gigsom, Nanijem, Parkom, Velbekom... Bilo je stvarno nerealno u tom trenutku. Bio sam i svestan toga, ali ne možete da kažete ne kada vas zove Junajted", rekao je Tošić.
 
"Jedino mi je krivo što sam posle pozajmice iz Kelna, gde sam stasao i bio spreman za Junajted, doneo odluku da pređem u CSKA. Ali opet, ne mogu da kažem da sam napravio grešku jer sam imao fenomenalne godine u ruskom klubu. Da odem u ovaj Junajted sa 21 godinom, sigurno da bih imao više šanse da se dokažem. Ali, nemamo vremensku mašinu da vratimo vreme unazad", dodao je on.
 
Sadašnji trener Junajteda Ole Gunar Solskjer bio je trener Tošiću u rezervnom timu Junajteda.
 
"Imali smo odličan odnos. Viđali smo se često i posle odlaska iz kluba. Uvek sam imao lepo mišljenje o njemu. Učio je od ser Aleksa i pokušavao je da te stvari prenese na mlade igrače i da oni kad dođu u prvi tim budu spremni. Nekoliko puta sam igrao kod njega, bilo mi je zadovoljstvo da ostanem u kondiciji i da budem spreman kada se ukaže šansa za prvi tim i reprezentaciju", rekao je Tošić.
 
"Mlad je, talentovan i ambiciozan stručnjak. Imao je dobar početak, sada mu je teži period, ali se nadam da će ga prebroditi i vratiti Junajted tamo gde mu je i mesto", dodao je fudbaler Partizana.
 
Upitan da li bi izdvojio nekog igrača na koga treba posebno obratiti pažnju, Tošić je naveo da Junajted izvodi drugačiji tim u Premijer ligi, a drugačiju u Ligi Evropa.
 
"Ti koji dobijaju šansu u Ligi Evropa su budućnost kluba. Imaju mnogo vrhunskih igrača koji neće igrati u Beogradu. Pogba, De Hea... Ne znam da li će Matić biti u sastavu. Imaju ozbiljan kvalitet, pogotovo za naše uslove. Čak i druga ekipa da izađe, svakako je to ozbiljan protivnik", rekao je Tošić.
 
On je istakao da Partizan mora da bude oprezan, ali i da želi pobedu, da veruje u pobedu i sebe.
 
"Ako tako bude, možemo da pobedimo Mančester junajted", rekao je on.
 
"U velikim utakmicama je veoma važno da uđemo u utakmicu sa samopouzdanjem i verom da mi to možemo. Ako ih budemo previše respektovali, ako budemo čekali neku šansu, biće nam jako teško. Moramo od prvog minuta da uđemo s njima u borbu za posed, agresiju, sve... Da želimo pobedu više od njih, samo tako možemo do rezultata. Mnogo puta u fudbalu se desi da jači protivnik ne pobedi. Sve je moguće", naveo je Tošić.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: