Uzbekistan preživeo – Srbija poklekla u dublu

Nacionalni sport - Subota 02.02.2019 - 13:36

Reprezentacija Uzbekistana slavila je u dubl meču Dejvis kupa sa 2-1 u setovima i ostala u životu u kvalifikacionom duelu turnira.

Srbija propustila prvu Srbija propustila prvu "meč loptu" FOTO: Profimedia
Srbija je propustila prvu "meč loptu" protiv Uzbekistana porazom tandema Nikola Milojević/Viktor Troicki od para Denis Istomin/Sanjar Fazijev sa 2:6, 6:1, 6:3.
 
Dejvis kup reprezentacija Srbije je posle prvog dana, pobedama Dušana Lajovića i Filipa Krajinovića, uspela da dođe do dva boda pred drugi dan takmičenja u Uzbekistanu.
 
Srpski dubl je dobro izgledao na početku duela i lako došao do prvog seta, ali su Uzbekistanci zaigrali mnogo bolje u nastavku. Istomin i Fazijev su imali priliku da drugi deo igre dobiju i sa 6:0, ali su naši teniseri nekako napravili brejk i osvojili jedan gem. 
 
U trećem setu Uzbekistan je napravio brejk na samom početku, Srbija je imala prilike da ga odmah vrati, ali je tu šansu propustila, pa do kraja meča Troicki i Milojević nisu stvorili nijednu brejk šansu. 
 
Srbiji je za plasman na završni turnir Dejvis kupa, koji će se krajem godine održati u Madridu, potrebna još jedna pobeda u naredna dva singl duela. 
 
Kako stvari stoje, izabranici Nenada Zimonjića će prvu priliku imati duelom Lajovića i Istomina, a ukoliko Srbija i tada bude neuspešna, na teren će izaći Krajinović i Fazijev.
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: