Vaterpolisti Zvezde psihički uznemireni stigli u Beograd, napadači privedeni

Nacionalni sport - Nedelja 10.02.2019 - 12:48

ZAGREB - Direktor Vaterpolo kluba Crvena zvezda Igor Milojević izjavio je jutros da su igrači Vaterpolo kluba "Crvena zvezda" stigli oko 6.00 sati u Beograd i da su psihički uznemireni zbog jučerašnjeg napada u Splitu. Policija privela jutros trojicu muškaraca koji se dovode u vezu sa napadom.

Stižu reči osude i izvinjenja FOTO:Getty Images Stižu reči osude i izvinjenja FOTO:Getty Images
Kako je rekao za RTS, napadnuti vaterpolisti su imali sreće, jer su izvukli živu glavu i ponovio da u trenutku napada nikoga nisu provocirali i da su obeležja kluba nosili ispod jakni.
 
Govoreći o golmanu Aleksandro Kralju, koji se spasio skokom u more, Milojević je rekao da je klub uz njega, da je on vrhunski sportista i da će i ubuduće biti prvi golman kluba.
 
"Ovakve situacije nas dovode u situaciju da budemo oprezni. Ne sumnjamo u dobronamernost drugih, ali svi treba da se ugledaju na naše državne organe i našu policiju koja obezbeđuje naše događaje. Mogu da se pohvalim da na našim događajima nije bilo incidenata. To pokazuje kakav domaćin treba da se bude", rekao je Milojević.On je najavio konferenciju za novinare u ponedeljak u 12 sati i zahvalio se svima koji su osudili napad.
 
Milojević je dodao i da je odlučeno da se utakmica sa Mornarom iz Splita odloži i da nisu narušeni sportski aspekti.
 
 
Predsednik VSS Jelenić: Mora da se reaguje
 
Predsednik Vaterpolo Saveza Srbije Viktor Jelenić je danas najavio da će održati sastanak sa svim klubovima učesnicima regionalne vaterpolo lige i da će na tom sastanku biti doneta odluka o daljim koracima i nastupima.
 
On je za RTS istakao da u prvoj regionalnoj vaterpolo ligi učestvuju tri kluba iz Srbije a u drugoj četiri, a kaže i da je pitanje da li će Zvezda pristati da igra u Splitu.
 
Ranije je najavio da će tražiti dodatno obezbeđenje za naše srpske klubove u Hrvatskoj. Jelenić je dodao da mora da se razmišlja o bezbednosti svih sportista.
 
"Velika je sramota što se ovo desilo", ukazao je Jelenić i dodao da to nije prvi takav incident.
 
Podsetio je da su pre par godina mladi vaterpolisti Partizana napadnuti u Zagrebu ističući da mora da se reaguje.
 
On je dodao da su ga zvali prijatelji iz Hrvatske i da su se svi koji su dobronamerni izvinili, ali kaže da to nije njihova stvar uz ocenu da se u Srbiji tako nešto nikada nije dogodilo nijednom hrvatskom sportisti.
 
"Pričam o huliganima i divljacima koji nemaju nikakvu meru", kaže Jelenić i dodaje da oni ne gledaju na to da li je reč o sportisti ili običnim ljudima, pitajući se šta naši turisti koji tamo budu išli na letovanje mogu da očekuju.
 
Jelenić je dodao da su ga zvali i predstavnici regionalne lige i da su u VSS stigle osude i izvinjenja.
 
Četvorica vaterpolista Crvene zvezde napadnuta su u subotu u Splitu pred utakmicu sa Mornarom u Regionalnoj ligi, trojica su pobegla, a jedan se skokom u more spasio od napadača.
 
Igrači su napadnuti u centru Splita metalnim šipkama, palicama i noževima.
 
Kralj, koji je skočio u more kako bi pobegao od napadača, ima vidljive posledice sa frakturom nosa, Dušan Vasić je zadobio udarce u leđa, a Miloš Maksimović u nogu metalnom šipkom.
 
 
AP: Skočili u ledeno more bežući od hrvatskih nacionalista
 
Vest o napadu na srpske vaterpoliste, koji se juče dogodio na centralnom gradskom šetalištu u Splitu, u Hrvatskoj, objavila je američka agencija AP.
 
Pozivajući se na lokalne medije, agencija je prenela da su srpski vaterpolisti skakali u ledeno more da bi izbegli napad hrvatskih nacionalista.
 
AP podseća da se incident dogodio uoči utakmice između Mornara iz Splita i Crvene zvezde, te da je nakon incidenta rukovodstvo srpskog tima Crvena zvezda odlučilo da ne igra utakmicu.
 
"Tenzije su i dalje visoke između Srbije i Hrvatske, nakon ratova 90-ih godina", navela je agencija.
 
Navodi se i da je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije najavilo je da će uložiti protest Hrvatskoj zbog "antisrpske kampanje" u toj državi.
 
 
Vlada Hrvatske osudila napad na srpske vaterpoliste
 
Hrvatska vlada je najoštrije osudila huliganski napad na srpske vaterpoliste u Splitu, a premijer Andrej Plenković je o okolnostima ovog slučaja razgovarao sa ministrom unutrašnjih poslova Davorom Božinovićem i splitskim gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom.
 
To je za Hinu izjavio portparol vlade Marko Milić, ne precizirajući međutim da je reč o srpskim vaterpolistima.
 
"Vlada Republike Hrvatske najoštrije osuđuje huliganski napad na vaterpoliste u Splitu. Predsednik Vlade tokom dana razgovarao je o okolnostima slučaja sa ministrom unutrašnjih poslova Davorom Božinovićem i splitskim gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom", rekao je Milić.
RTV, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: