Vavrinka odveo Švajcarsku na 2-0

Nacionalni sport - Petak 31.01.2014 - 19:36

Dušan Lajović nije uspeo da napravi iznenađenje i savlada Stanislasa Vavrinku, pa Švajcarska posle prvog dana vodi sa 2-0, u 1. kolu Svetske grupe Dejvis kupa.

Dušan Lajović Dušan Lajović

Vavrinka je slavio posle velike borbe rezultatom 6:4,4:6,6:1,7:6, dok je Rodžer Federer u prvom duelu pobedio Iliju Bozoljca rezultatom 6:4, 7:5, 6:2.

Do plasmana u drugo kolo će tim koji prvi ostvari tri pobede. U subotu od 16 časova na programu je meč parova, a preostala dva meča u pojedinačnopj konkurenciji igraju se u nedelju od 14 časova.

Za razliku od meča u finalu sa Češkom, Lajović je odigrao mnogo bolje i odvažnije, uzeo set, ali je imao veliku priliku da izjednači na 2:2 u setovima. Propustio je tada dve set lopte i izgubio meč.

Duci je odlično otvorio meč, imao brejk na startu, ali je dozvolio Švajcarcu da odmah uzvrati. Najviše zajvaljujući iskustvu Sten je poveo u setovima, da bi mu se istom merom srpski igrač revanširao u drugom.

Treći deo igre Vavrinka je osvojio sa 6:1, jer se Lajović potpuno ispraznio posle osvojenog drugog.

Kada se posle brejka činilo da će novi šampion Australijan opena lagano završiti meč, Lajović se vratio i obezbedio taj brejk.

Imao je priliku Lajović da izjednači, ali nije uspeo, pa je Švajcarska povela sa 2-0 protiv Srbije.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: