"Večiti derbi" u ABA ligi: Zvezda za finale, Partizan za majstoricu

Nacionalni sport - Subota 30.03.2019 - 12:26

Druga utakmica polufinalne serije u ABA ligi između Partizana i Crvene zvezde igra se danas od 19 sati u hali "Aleksandar Nikolić".

Očekuje se tvrđa utakmica i manje poenaFOTO: Profimedia Očekuje se tvrđa utakmica i manje poenaFOTO: Profimedia
Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić rekao je da očekuje "tvrđu" utakmicu i manje poena nego u prvom duelu (106:101).
 
"Bilo je najbitnije da dobijemo prvu utakmicu na našem terenu, ali to što vodimo ne znači ništa. Moramo da budemo spremni da odigramo mnogo kvalitetnije na njihovom terenu, da ne bude sitnih grešaka i padova u igri u tokom 40 minuta, da bismo mogli da dobijemo i da se plasiramo u finale. Mislim da će biti "tvrđa" utakmica, da će se ići na manje koševa", rekao je Tomić.
 
On je istakao da Partizan nije ista ekipa sa početka sezone i da im je dovođenjem četiri igrača i trenera sigurno cilj da naprave što bolji rezultat u ABA ligi.
 
"Spremni smo za ovu utakmicu, treba da imamo 100 odsto koncentraciju i da mislimo samo na košarku. Specifična utakmica, derbi je utakmica za sebe ", rekao je on.
 
Tomić je otkrio i u kakvom je stanju Džo Regland i da li je spreman za utakmicu."Radi dve terapije dnevno, ujutru ćemo odlučiti da li će da igra. Svi ostali su spremni", objasnio je Tomić.
 
Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri izjavio je da očekuje tešku utakmicu i da ekipa mora da bude pametna kao u boksu.
 
"Deluje mi kao da smo boksu... Prva rudna, oni su dobili. Sad se igra druga runda. Moramo ući jače, bolje, pametnije. Ali moramo biti izuzetno pametni, jer kao i boksu ako si agresivan daješ prostora da dobiješ udarac. Što znači da moramo igrati čvrsto pametno. Bili su favoriti pre 1:0, a sad su još veći. Ali nećemo se dati", rekao je Trinkijeri.
 
Trener crno-beli rekao je da domaci teren treba da bude prednost, a ne stres i pritisak.
 
"Sve se zna. Biće izuzetno teška utakmica, pripremili smo se. Radili smo kako treba, ali to ništa ne znači, ako te iste stvari ne stavim na teren. Ali svi, igrači i trener, jedan korak više",
 
On je objasnio i značaj dobre odbrane.
 
"Kad je neka karakteristika, situacija, bila problem, sigurno je da smo radili na tome. Ali u plej-ofu središ jedno, a onda iskoči nešto drugo što treba da središ. Ko pre i bolje reaguje, dobija utakmice. Oni će probati jedan na jedan, ali očekujem da će moji igrači da budu bolji", rekao je Trinkijeri.
 
Italijan je rekao da ne zna da li će i drugu utakmicu rešiti jedna lopta.
 
"Nemam pojma. Znam kada sam došao, uzeli Kup, izgubili na jednu loptu, produžetka, moramo da pravim korak napravi. Da li je to napad, skok... Ovo je plej-of, nema sutra".
 
Trinkijeri se osvrnuo i na zdravstveno stanje u ekipi.
 
"Videli ste kako se Novica povredio, čekamo, ne znamo, doktori rade 24 sata. Jako teško, videli ste. Svaki sat može da promeni sliku. Sem Novice su svi zdravi", rekao je i prokomentarisao koliko bi eventualni izostanak Veličkovića imao uticaj na tim.
RTV, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: