Vikend u senci "večitog" derbija

Nacionalni sport - Petak 01.03.2019 - 12:36

Utakmicama 24. kola za vikend se nastavlja takmičenje u fudbalskoj Superligi Srbije, a u centru pažnje biće 159. "večiti" derbi Crvene zvezde i Partizana.

Pored derbija, u subotu se igra još pet utakmica FOTO: Profimedia Pored derbija, u subotu se igra još pet utakmica FOTO: Profimedia
Utakmica je na programu u subotu od 18.00 na stadionu "Rajko Mitić". Prvi derbi u ovoj sezoni, odigran u Humskoj, završen je remijem 1:1.
 
Crveno-beli su neporaženi u aktuelnoj sezoni i svakako će taj status želeti da zadrže i nakon duela sa najvećim rivalom.
 
Izabranici Vladana Milojevića meč dočekuju sa 21 pobedom i dva remija i kao prvoplasirani tim na tabeli sa 65 bodova. 
 
Na drugoj strani, Partizan će pokušati da se trijumfom uključi u borbu za titulu. Crno-beli su do sada upisali 14 pobeda, osam remija i jedan poraz, pa sa 50 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju treće mesto na tabeli.
 
Prvi meč 24. kola Superlige Srbije igra se u petak od 18.00 u Šapcu kada će Mačva dočekati ekipu Rada. 
 
Oba tima se bore se za opstanak, a Mačva će dati sve od sebe da se revanšira "gradjevinarima" za poraz u prvom delu šampionata. 
 
Mačva ima 23 boda i deseta je na tabeli, dok je Rad sa 18 bodova trenutno na poziciji broj 13. 
 
Pored derbija, u subotu se igra još pet utakmica. 
 
Seriju pobeda pokušaće na nastavi i drugoplasirani Radnički iz Niša, koji na Čairu dočekuje Radnik. 
 
Ekipa Nenada Lalatovića je do sada upisala 17 pobeda i sa 56 bodova je druga na tabeli domaćeg šampionata, dok je Radnik osmi sa 29. 
 
Četvoroplasirani Čukarički gostuje Spartaku u Subotici, petoplasirana Mladost ide u goste trenutno sedmoplasiranom Proleteru, Voždovac dočekuje Vojvodinu, a Dinamo ekipu Napretka. 
 
Sve utakmice su na programu od 15.00. 
 
Poslednji meč 24. kola igra se u nedelju od 15.00 kada će Bačka ugostiti Zemun. Oba tima su bez pobede na početku prolećnog dela šampionata i ovaj susret će i Bačkoj i Zemunu biti od velikog značaja u borbi za opstanak.
 
Superliga Srbije, 24. kolo:
18.00 Mačva – Rad
 
Subota: 
15.00 Dinamo – Napredak 
15.00 Proleter – Mladost 
15.00 Radnički – Radnik 
15.00 Spartak – Čukarički 
15.00 Voždovac – Vojvodina 
18.00 Zvezda – Partizan
 
Nedelja:
15.00 Bačka – Zemun

 

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: